Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamrén om petningarna: "Har alltid lite ont i magen när jag inte väljer honom"

Erik Hamrén bjöd på tre skrällar.

Då fick spelare som Tobias Sana och Albin Ekdal stå åt sidan.

- Jag har alltid lite ont i magen när jag inte väljer honom, säger Hamrén om Ekdal.

Kristoffer Nordfeldt, Joel Ekstrand och Jimmy Durmaz var de största skrällarna när Erik Hamrén tog ut landslagstruppen mot Argentina. Flera namnkunninga spelare som Daniel Majstorovic, John Guidetti och Alxander Gerndt fick ingen plats.

- Alltid när man ska ta ut en trupp hamnar man alltid i några svåra val. Det finns alltid några som man har funderingar på, säger Hamrén.

Hur aktuell var Alexander Gerndt?

- Ja, han är givetvis som alla andra som spelar anfallare, men jag bedömer spelarna jag tagit ut som sportsligt bättre.

Var Guidetti aktuell?

- Nej, det var han inte. Jag pratade med honom i december inför januariturnén. Då hade vi ett snack, men han är inte aktuell till den här matchen. Han måste komma igång rejält med spelandet först.

Albin Ekdal?

- Ja, det är en sån här som jag till varje samling har långa överläggningar med mig själv och med folk jag pratar med. Det är kanske den tuffaste positionen, vi har fem stycken som jag har valt här som jag har valt före. Albin har varit med några gånger och prövat, senast mot Kina. Det är en spelare som jag tror väldigt mycket på och som jag alltid har lite ont i magen när jag inte väljer. Men jag tycker de andra fem ligger före honom, men det är en spelare som jag tror på.

Daniel Majstorovic?

- Jag tror på honom och han kommer vara bra i år, det är jag helt övertygad om. Han har erfarenhet och gjorde bra ifrån sig i Thailand, men nu får jag en möjlighet att kika på Ekstrand. Det finns andra som jag funderar på där också, men jag kände att jag ville titta på Ekstrand.

Tobias Sana?

- Det är mest speltiden. När vi tog ut honom i höstas så hade han väldigt mycket speltid och var framgångsrik, men senare delen av hösten var det mindre speltid och hans sa ju själv att han var sliten. Har inte haft så mycket speltid i vår heller, men jag hoppas att han ska komma tillbaka i den formen och den framgången så småningom. Han har spetsegenskaper som är väldigt spännande.

Publicerad 2013-01-29 kl 17:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons