Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hamrén: "Väljer några yngre"

Sverige

Sverige åker till Thailand i januari.
Då satsar Erik Hamrén ungt.

– Jag väljer några yngre som har potential att komma med om några år, säger han.

Erik Hamrén

Sverige åker till Thailand för att spela Kings Cup den 23-26 januari. I dag presenterade Erik Hamrén truppen.

– Jag har kanske inte tagit ut spelare som har varit bland de bästa i allsvenskan och som kanske lite svårare att slå in sig i ett riktigt landslag. Därför väljer jag några yngre som har potential att komma med om några år, säger han.

AIK fick med flest spelare - fem stycken i Alexander Milosevic, Daniel Majstorovic, Robin Quaison, Martin Lorentzson och Niklas Backman.

– Backman har gjort det riktigt bra. Vi hade funderingar att ta med honom redan inför England. Lorentzson var nära i förra januariturnen och är värd att få chansen nu när han har varit duktig i allsvenskan och i Europa League. Daniel ska bära de här yngre. Han har varit med ett tag och får stötta de yngre. Han har gjort det fantastiskt bra efter knäskadan, säger Hamrén.

ANNONS

– Alexander kan vi kanske diskutera. Han har varit skadad men är en spelare som jag tror väldigt mycket på. Han kommer bli en stor och viktig spelare i U21 och därför vill jag ha med honom här. Robin är yngst i landslaget. Han har gjort en väldigt fin säsong i klubblaget, inte minst internationellt. Han har väl spelat alla matcher i Europa League. De är med för att jag på sikt tror att de kan bli landslagsspelare.

Skulle Majstorovic funka i ett riktigt landslag?

– Jag är imponerad av att han har kommit tillbaka så snabbt. Jag tror att han kommer höja nivån ytterligare. Han har ju något som är svårt att få: erfarenhet är otroligt viktigt.

De flesta anfallarna som i år har varit med i U21-landslaget - bland andra Mikael Ishak, Mervan Celik, Rasmus Jönsson, Branimir Hrgota och Samuel Armenteros - spelar ute i Europa och kan därför inte åka med på januariturnen. Men två som får chansen är Djurgårdens Erton Fejzullahu och Åtvidabergs Viktor Prodell.

ANNONS

– Erton är en spännande spelare med hög högstanivå. Prodell har imponerat med målskyttet. Dom vi vill ha med är ute i Europa, dom som har varit stöttespelare i U21.

Mästarlaget Elfsborg fick bara med Anders Svensson och Victor Claesson. Niklas Hult är skadad och Oscar Hiljemark är på väg att flytta utomlands.

– Jag har pratat med honom (Hiljemark). Han skulle vara given här, men han har sagt att han med all säkerhet flyttar utomlands.

– Jag har försökt med några utanför Skandinavien, men har fått nej. Jag vill inte säga vilka men det hade varit bra att få se dom, det är spelare med offensiva krafter.

Publicerad 2012-12-05 kl 15:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto