POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamrén: "Vi får fram färre atleter"

Färre idrottstimmar i skolan och mer sittande framför datorer och tv-spel.
Det oroar förbundskaptenen Erik Hamrén.
-Vi får fram färre atleter, säger han.

I en intervju med Svenska Dagbladet varnade fotbollslandslagets boss för att skandinaviska fotbollsspelare inte längre är lika fysiskt starka som tidigare.
Vid lördagens presskonferens i Kapstaden utvecklade han sina tankar i ämnet.

-På ungdomssidan, inte bara i Sverige utan i hela Skandinavien, börjar vi tappa fysiskt. Det var en av våra styrkor tidigare. Tekniken har gått fram oerhört mycket. Tittar man på yngre spelare är de tekniskt sett skickliga. Men vi har tappat i fysiken.

-Det beror mycket på samhället och hur det ser ut. Vi har mindre gymnastik i skolorna än tidigare. Det är mer tv-spelande och sittande vid datorer. Jag är rädd att vi kommer efter. Om jag jämför med andra länder, som i Sydamerika där jag har rest en del, så tycker jag att våra yngre spelare ligger efter rent fysiskt. De andra är starkare.

-De har också större urval än vi och vi måste bli bättre på att ta hand om våra talanger och se till att de blir bättre fysiskt.

-På ungdomssidan jobbar vi bra rent fotbollsmässigt, men vi kanske måste lägga till en halvtimma på gymnastik och andra saker som vi förr fick naturligt i skolan och på andra sätt, men som man inte får numera.

Förs det här resonemanget i vidare kretsar eller är det bara dina tankar?
-Det vet jag inte. Jag försöker ta upp det varje gång jag är ute och snackar med klubbarna och varje gång jag snackar med folk som kan påverka det, som på elittränarmöten.

-Jag är lite orolig för den biten. Vi får fram för få atleter om man säger så.

TT

Publicerad 2011-01-15 kl 17:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå