Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Han bör ersätta Håkan Ericson - så tycker allsvenska profilerna

Allsvenskan

UPPSALA. Under måndagens allsvenska upptaktsträff ställde Fotbollskanalen frågan till olika allsvenska profiler: Vem vill du se som ny förbundskapten för U21-landslaget?

Foto: Bildbyrån

Håkan Ericson lämnar Sveriges U21-landslag efter EM i sommar. Nu jobbar Svenska Fotbollförbundet med att hitta en ersättare. Men vem ska egentligen ta över?

Fotbollskanalen frågade olika allsvenska profiler under måndagens allsvenska upptaktsträff om vem de vill se efterträda Ericson.

Mattias Bjärsmyr, mittback IFK Göteborg:
- Tommy Söderberg (tidigare förbundskapten för A- och U21-landslaget) tycker jag om. Jag har själv haft honom. En bra människa. Man kanske kan ha honom och en till som är mer inriktad på fotbollen.

Mikael Stahre, tränare BK Häcken:
- Jag tror att det blir "Rolle" Nilsson (P17-landslagets förbundskapten). Det är ett bra namn. Han har erfarenhet från högsta nivå som spelare och har tränat på högsta nivå i Sverige och Danmark. Dessutom jobbar han på förbundet. Det hade varit i linje med att man ska ta till vara på sina gamla spelare.

Annons

Joel Cedergren, tränare Gif Sundsall:
- Jimmy Thelin (Jönköpings Södras tränare). För att han är en av Sveriges bästa tränare.

Rikard Norling, tränare AIK:
- Kim Källström (mittfältare i Djurgården). Det hade varit bra för svensk fotboll.

Magnus Haglund, tränare IF Elfsborg:
- "Rolle" Nilsson. Han är duktig, har stor erfarenhet från landslaget, har tränat och spelat på hög nivå. Det hade varit ett väldigt bra val.

Alexander Axén, tränare Örebro SK:
- Magnus Wikman (P16-landslagets förbundskapten). Nu har ju han blivit assisterande till Gerhardsson i damlandslaget (efter EM). Men det hade varit ett spännande namn. Han är ung och nyfiken och är i förbundsmiljö. Han har en vulkan inom sig som behöver komma ut.

Jörgen Lennartsson, tränare IFK Göteborg (och tidigare förbundskapten för U21-landslaget):

Annons
- Jag tror att Roland Nilsson skulle vara en ypperligt bra kandidat. Men jag överlåter valet till förbundet, de väljer säkert rätt. Han har det mesta, erfarenhet som spelare och ledare, han har jobbat i landslagsverksamheten i några år och han har varit i klubbverksamheten tidigare. Han har både varit i toppklubbar som Malmö FF och FC Köpenhamn och mindre klubbar som Gais. Han har allt.

Vad ska man tänka på i det arbetet, när man är förbundskapten för U21-landslaget?
- Det viktigaste som förbundskapten är att man lär sig att prioritera. Du har 100 saker som du vill göra, men du har tid att genomföra tio. Så är det på en landslagssamling. 

Pelle Olsson, tränare i AFC Eskilstuna:
- Det finns säkert intressanta namn i den stab av förbundskaptener som finns under U21. Sen tycker jag Andreas Pettersson (U21-landslagets assisterande förbundskapten) har gjort ett väldigt gott jobb ihop med Håkan (Ericson), han verkar jätteduktig.

Annons
Publicerad 2017-03-21 kl 09:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto