Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Här är landslagets nya tröja – en hyllning till 48 kvinnliga förebilder: ”Sport har makten att förändra strukturer"

Sverige (dam)

Nu släpper Sverige en ny landslgströja.
Då fylls siffrorna på ryggen av bilder med spelarna tillsammans med 48 kvinnliga förebilder som laget valt ut.
- Att ha personer att se upp till och inspireras av har verkligen varit avgörande för mig, både på och utanför planen, säger Elin Rubensson.

Foto: SvFF

Svenska landslaget släpper en ny landslagströja. Nu kan Fotbollskanalen visa att den fylls med siffror med ett kollage av bilder med spelarna tillsammans med 48 kvinnliga förebilder som laget har valt ut - en hyllning till de kvinnor som, likt landslagsspelarna, skapat och skapar historia för att bana väg för framtiden. 

- Det är en ära att få vara med och bygga vidare på den framgång som många fantastiska spelare innan mig har banat väg för. Att ha personer att se upp till och inspireras av har verkligen varit avgörande för mig, både på och utanför planen. Så med den plattformen som landslaget är vill vi med vår idé och de personer som syns på tröjan hylla det gångna, värna det nuvarande och inspirera det framtida, säger mittfältaren Elin Rubensson.

ANNONS

Under landslagssamlingen i november valde spelarna ut de 48 namn som nu pryder den nya matchtröjan. Bland de utvalda finns namn som Selma Lagerlöf, Pia Sundhage, Caroline Farberger, Ida Östensson, Drottning Kristina och Linnéa Claeson.

En siffra har dock lämnats tom och nu har fansen chans att rösta fram vilken kvinna de vill se på tröja nummer åtta.

På landslagsspelarnas Instagram-konton kan fans fram till på söndag nominera kvinnor som de skulle vilja se på nummer åtta. Efter att fans skickat in sina nomineringar så gör spelarna ett urval som presenteras när Sverige möter Tyskland den 6 april på Friends Arena, vilket blir första gången då laget spelar i den nya tröjan.

De utvalda namnen:
Alicia Vikander, Amie Bramme Sey, Anna Serner, Annika Sörenstam, Arvida Byström, Bianca Kronlöf, Bianca Salming, Caroline Farberger, Caroline Jönsson, Cecilia Safaee, Drottning Kristina, Emma Green, Eva Dahlgren, Evin Ahmad, Fanna Ndow Norrby, Frida Hansdotter, Gina Dirawi, Hanna Ljungberg, Hanna Marklund, Ida Östensson, Kakan Hermansson, Katarina Wennstam, Kerstin Hessius, Kicki Bengtsson, Linnéa Claeson, Margit Nordin, Marika Domanski Lyfors, Mia Skäringer, Michelle Coleman, Mouna Esmaeilzadeh, Nina Rung, Nour El Refai, Pia Sundhage, Renata Chlumska, Renée Voltaire, Rodja Sekersöz, Sabina Ddumba, Sara Damber, Selma Lagerlöf, Siduri Poli, Silvana Imam, Stina Wolter, Suad Ali, Therese Lindgren, Therese Sjögran, Tove Lo, Tove Styrke och Victoria Sandell.

ANNONS
Publicerad 2019-03-08 kl 07:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto