Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Här bor Blågult under EM 2020

Sverige (herr)

Sverige kommer att ha Dublin som bas under EM 2020.
Nu står det även klart att landslaget kommer att bo på Carton House. 

Foto: Bildbyrån/Carton House.

Fotbollskanalen rapporterade under måndagen att Sverige under nästa sommar kommer att ha sin EM-bas i Dublin, Irland, då landslaget spelar två matcher där under mästerskapet. Först väntar Spanien den 15 juni i Bilbao och sedan ett playoff-lag den 19 juni och Polen den 24 juni i den irländska huvudstaden. 

- Vi har två matcher där, samtidigt som utgångspunkten har varit att det ska vara så bra som möjligt med boendet och miljön. Vi kunde välja fritt, men Uefa ansvarar för ett antal hotell på alla platser som man kan välja mellan, sa landslagschefen Stefan Pettersson till Fotbollskanalen. 

Annons

Nu meddelar Svenska Fotbollförbundet att landslaget kommer att bo på Carton House i Dublin. Det är ett palats från 1700-talet, som numera är ett spa och ett hotell och som ligger 23 kilometer väster om Dublin, drygt 20 minuter från huvudstaden. Bland annat brukar det irländska rugbylandslaget hålla till på hotellet. 

- Vi var och tittade på Carton House i Dublin och det är ett mycket bra alternativ för oss, säger Pettersson i en kommentar på förbundets hemsida. 

Sverige har hittills en träningsmatch inbokad, den 4 juni mot Finland på hemmaplan, samtidigt som ytterligare en träningsmatch kommer att tillkomma på bortaplan framöver. 

FAKTA

Här är Blågults EM-uppladdning

12/5 truppen tas ut till EM
20-22/5 Stockholm förläger för tillgängliga spelare
25-29/5 Båstad
1-7/6 Stockholm, match hemma mot Finland den 4/6 en bortamatch tillkommer.
10/6 Carton House, Dublin Irland 

Publicerad 2019-12-17 kl 16:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto