Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Henke om den perfekta matchen mot Spanien

Henrik Larsson såg bara en av Sveriges kvalmatcher mot Spanien – segern på Råsunda. Och på frågan om det var en perfekt taktik för att slå spanjorerna är svaret klart.
- Ja, Sverige vann ju så det måste ju vara det perfekta sättet, säger han till TV4.

Så här mellan matcherna är tiden för återhämtning knapp och Henrik Larsson medger att spelarna är trötta..
- Det är olika från spelare till spelare. Så här, två dagar efter, är man inte jättepigg och så är det väl för de flesta, säger han.

Trots det tror han att tiden kommer att räcka till.
- Det tar väl tre, fyra dagar innan man är fulltankad med vätska och mat igen. Det är skönt att vi får de här dagarna med rehab på hotellet, skvalpa runt lite i poolen, ta det lugnt och så idag tar vi en lätt träning där man får röra lite på sig. Imorgon reser vi oss, tränar lite lätt och sen ska vi nog vara redo för matchen.

Och motståndet Spanien har besegrats förr. Henrik Larsson såg matchen, vill inte gå in på en djupare analys, men kan enkelt fastslå att matchen genomfördes bra.
- Ja, Sverige vann ju så det måste ju vara det perfekta sättet, säger han.

Olof Mellberg var med i båda matcherna och menar att allt handlar om huruvida man klarar av att hålla tätt. Det var där det sprack i Madrid.
- De fick lite olyckligt ju både ett och två noll och då blir det en helt annan matchbild. Då är det helt plötsligt fantastiskt när de trillar boll. På Råsunda trillade de boll också, men det är klart, ligger de under med 1-0 då är det inte lika fantastiskt.

Publicerad 2008-06-12 kl 13:26
Annons
Annons
Annons