Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Inspelning en del av bevisningen mot fotbollsprofilen - åklagaren tror på snabb process

Sverige

En inspelning är en del av bevisningen mot den välkände fotbollsprofilen, enligt målsägarbiträdet.
Åklagaren tror på beslut om eventuellt åtal inom en snar framtid.
- Jag tror inte att den totala utredningstiden kommer att bli särskilt lång men jag kan inte lova att det blir klart inom två veckor, säger Daniel Suneson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Det var under natten mellan fredag och lördag som en man i 60-årsåldern, med flera SM-guld på meritlistan från den aktiva karriären, greps och senare anhölls misstänkt för våldtäkt. Våldtäkten ska ha ägt rum i mannens lägenhet efter en middag, då hans fru låg och sov i ett intilliggande rum.

Under tisdagen häktades mannen på sannolika skäl. Själv hävdar han att den sexuella handlingen, som enligt åklagaren går att likställa med en våldtäkt, skedde under samförstånd.

- Jag frågade "Är det skönt?" vid flera tillfällen och hon svarade "mmm". Det var liksom inga problem. Hon var med på det, säger mannen enligt förhör, som Fotbollskanalen tagit del av.

ANNONS

Enligt uppgifter till Expressen är en del av bevisningen en typ av inspelning som ska stödja målsägandens berättelse. Det bekräftas också av målsägarbiträdet Ismo Salmi, för Aftonbladet.

Salmi vill dock inte svara på vilken typ av inspelning det är.

- Tyvärr så vill jag inte gå in närmare på vad det är för typ av inspelning det handlar om. Orsaken till att jag bekräftade det var att det redan fanns uppgifter om det och jag tänkte att det inte skadade klienten. Jag är väldigt diskret kring just det här fallet med hänsyn till klientens mycket sköra tillstånd. Det är ett känsligt mål så av hänsyn till inblandade så väljer jag att vara tämligen diskret, säger han till Fotbollskanalen.

Hur mår målsäganden?
- Hon mår inte bra av det som har inträffat och i det här fallet så handlar det om en väldigt ung kvinna och den misstänkte är en äldre herre och välkänd. Det blir väldigt ojämn partsställning om man säger så, vilket bidrar till att min huvudman inte mår bra av det inträffade.

ANNONS

Daniel Suneson är åklagare i fallet. Han vill inte bekräfta förekomsten av en inspelning, eller alls kommentera bevisningens innehåll som helhet.

- Jag vill inte kommentera enskilda bevisuppgifter. Det är i varje fall sannolika skäl men det är en bit upp till att man ska kunna väcka ett åtal.

Suneson tror inte att utredningen kommer att bli speciellt långdragen. Den 30 oktober måste han ha fattat ett beslut om att väcka åtal eller inte, eller begära att utredningstiden förlängs.

- Jag tror inte att den totala utredningstiden kommer att bli särskilt lång men jag kan inte lova att det blir klart inom två veckor.

Publicerad 2018-10-16 kl 16:35
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto