Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Janne Andersson såg inte Tomassons landskamper: "Skärmat av"

Sverige (herr)

Jon Dahl Tomasson ledde Sverige för första gången i mars.
Företrädaren Janne Andersson såg inte landskamperna
- Under den här perioden har jag skärmat av väldigt mycket, säger 61-åringen i P1:s "Förmiddag med".

1:13:17
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/TT.

I spelaren ovan ser du Janne Anderssons sista presskonferens som förbundskapten för Sverige.

I mars gjorde Jon Dahl Tomasson sina för första landskamper som förbundskapten för Sverige. Det blev 5-2-förlust mot Portugal och 1-0-seger mot Albanien.

Danskens företrädare är Janne Andersson, 61. Han såg ingen av Sveriges matcher under Tomassons ledning.

- Nej, det gjorde jag inte. Under den här perioden har jag avskärmat mig väldigt mycket från fotbollen. Jag har känt att jag varit i smeten så pass länge, så fram till allsvenskan var det i princip ingen fotboll alls, säger Andersson i P1:s "Förmiddag med".

Janne Andersson står utan tränaruppdrag. I Intervjun säger den förre IFK Norrköping- och Halmstads BK-tränaren att han har "massa roliga grejer" på gång. Dock inte nödvändigtvis som tränare.

Annons

- Det är inte alls säkert att min tränarkarriär är över, men det är inte självklart att jag fortsätter den. Jag får se. Ska jag ta ett nytt tränaruppdrag är det fyra grejer som ska uppfyllas. Det ska vara något nytt och det behöver inte vara så jäkla exotiskt, men det ska vara nytt. Det ska också kittla sportsligt, det ska gå att kunna göra vettiga resultat. Sedan ska jag  kunna ta med någon eller några kollegor, så att man gör det tillsammans. Och sedan en bra ekonomi, säger Andersson och fortsätter:

- Det är de fyra delarna. Alla de delarna har inte uppfyllts till hundra procent ännu av de erbjudandena jag har haft. Därför har jag inte tagit något nytt jobb.

Andersson uppger att han tackade nej till Lettland, som bekräftade att han var en av dess kandidater till att bli förbundskapten innan jobbet gick till Paolo Nicolato. Sveriges förre förbundskapten säger sig även haft andra erbjudanden.

Annons

- Jag är sugen, men jag är kräsen. Jag är kräsen. Att vara förbundskapten för Sverige var världens bästa jobb för mig. Ska jag trumfa det får de här kriterierna uppfyllas rejält.

Publicerad 2024-04-17 kl 13:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto