POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
1v

Janne Anderssons ilska: "Är för jäkligt - idrotten för mig är något ädelt"

Foto: Bildbyrån

De senaste åren har flera matchfixningsförsök förekommit inom svensk fotboll.
Detta gör förbundskapten Janne Andersson upprörd.
- Jag tycker det är för jäkligt, säger han till Hallandsposten

De senaste åren har flera matchfixningsförsök förekommit inom svensk fotboll. Bland annat har polisen startat en utredning om matchfixning i säsongens möte mellan Kalmar och Elfsborg.

Och att matcher görs upp är något som gör förbundskapten Janne Andersson minst sagt irriterad.

- Jag tycker det är för jäkligt. Idrotten för mig är något ädelt, må bäste man vinna, vi förbereder oss och går ut och fajtas och det är domaren som sätter gränserna. Efteråt tar man i hand och gratulerar eller beklagar, det är idrottens idé. Att man då ska pissa på det gör mig oerhört upprörd, säger han i en intervju med Hallandsposten och fortsätter:

- Framför allt tycker jag att detaljspelen… att man kan spela på saker som första hörnan öppnar upp för väldigt mycket konstiga grejer. Om du vinner eller förlorar är det inte så enkelt att fixa en match, men allt det andra öppnar upp för människor med tvivelaktig moral att kunna agera. Det gör ont i en att det tydligen förekommer eller ens finns misstankar om att det gör det.

Andersson ser inte heller någon direkt lösning på problemet.

- Jag vet inte konkret vad man kan göra mer än att informera och förklara och sen sätta dit dem som inte sköter sig. Det måste ju bli effekten att man blir tuffare och sätter till mer resurser för att verkligen se till att reglerna efterlevs även i de här fallen. Men jag är ingen expert på området, säger han.

Publicerad 2019-07-09 kl 18:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå