Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Just nu - Lagerbäck: Vi faller inte på underskattning

LUGANO. Sverige behöver bara en poäng mot Ryssland.
Lars Lagerbäck säger att hans startelva kommer väljas för att säkra segern - och han tror inte att spelarna kommer underskatta motståndet.
- När de får information om Ryssland och får se bilder tror jag inte det, säger han.

Under gårdagens pressträff var de flesta svenska spelarna övertygade om att man skulle fixa en poäng mot Ryssland och därmed en plats i kvartsfinalen på lördag.
Att de därmed skulle underskatta Ryssland tror inte Lars Lagerbäck.

- Vi har aldrig haft det problemet. När de får information om Ryssland och får se bilder tror jag inte det är någon fara för att de ska underskatta motståndarna, säger Lagerbäck.
- Vi faller inte på underskattning.

Inte heller kommer Sverige att spela för att bara säkra en poäng, eller ställa upp med ett defensivt lag för att hålla nollan.

- Vi vill vinna matchen. Den laguttagning vi gör är för att optimera chanserna att vinna matchen. Sedan ska vi spela smart, men det är en annan sak. Vi har aldrig gått in för at spela oavgjort i några matcher.

Lars Lagerbäck anser sig vara väl förberedd när det gäller Ryssland och hur laget kommer att formera sig - och tror inte det är någon fara för att det blir en rysk tokoffensiv.

- Jag tror att Ryssland kommer att anfalla på grund av situationen att man måste vinna men också för att de spelar så.

I dag är landslaget ledigt och Lagerbäck hoppas få in fräscha och utvilade spelare i kväll. I morgon reser landslaget till Innsbruck och på onsdag kväll väntar ödesmatchen mot Ryssland.

Publicerad 2008-06-16 kl 13:29
Annons
Annons
Annons