Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Kacaniklic hoppas på speltid: "Klart det är annorlunda nu"

Foto: SCANPIX

I VM-kvalet var Alexander Kacaniklic given i Erik Hamréns startelva. Men i EM-kvalet har det bara blivit elva minuter för 23-åringen.
- Det är klart att det är annorlunda nu. Men jag hoppas få spela på lördag, säger Kacaniklic.

När Alexander Kacaniklic slog sig in i landslaget under kvalet till VM i Brasilien blev han snabbt en av lagets nyckelspelare. Men våren i Fulham var tung och mittfältaren tappade sin plats i Sverige. I truppen mot Österrike var Kacaniklic petad, men till mötena med Ryssland och Liechtenstein var han tillbaka. Då blev det bara ett elva minuter långt inhopp mot Ryssland, nu hoppas han på mer speltid.
- Under hela VM-kvalet spelade jag varenda match, så det är klart att det är annorlunda nu. Men jag laddar på samma sätt och hoppas att jag får spela på lördag, säger Kacaniklic.

Hur ser du på din egen status i landslaget efter att ha varit utanför en trupp och sedan kommit tillbaka?
- Statusen är likadan som den alltid har varit, skulle jag säga. Så det är ingenting som har spelat någon roll.

Alexander Kacaniklic tycker att det är bra att det finns flera positioner i den svenska landslaget där konkurrensen är stor och menar att han är van vid det.
- Det är alltid konkurrens vart man än kommer. Så har det varit i Fulham eller Köpenhamn eller när man var inne i Liverpool. Det finns alltid och det är bra med konkurrens för det triggar igång en också, säger mittfältaren som Hamrén även ser som ett tänkbart alternativ på ytterforwardspositionerna enligt Kacaniklic själv.

Publicerad 2014-11-14 kl 08:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons