Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kan bli landslagets nästa lagkapten: "Gillar Magdalena Eriksson och Nathalie Björn"

Sverige (dam)

BÅSTAD. Mästerskapet i Frankrike blir Caroline Segers sista VM.
Vem eller vilka som Peter Gerhardsson ser som kommande ledare?
- Jag gillar Magdalena Eriksson och Nathalie Björn, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Nilla Fischer blir 35 år i år, Hedvig Lindahl 36 och Caroline Seger 34. Det är tre av de största ledarna i landslaget. När trion kommer att sluta i landslaget är oklart men när de dagarna kommer så måste andra ledare ta över och en ny kapten utses. Fotbollskanalen frågar Peter Gerhardsson om vem eller vilka han ser i en sådan roll.

- Jag skulle egentligen inte vilja blanda ihop de spelarna med att de här spelarna ska sluta, för det vet jag ju inte. Nilla ska hem till Linköping och spela i två år nu och om hon fortfarande är sugen och är tillräckligt bra så är hon landslagsspelare, Seger spelar fortfarande med en enorm passion och Hedvig vill spela vidare, säger han och fortsätter:

Annons

- Men, om vi lämnar de här tre spelarna så kan jag säga vad det finns för andra ledare. Jag gillar Magdalena Eriksson som var kapten i Linköping och som också har varit det vid något tillfälle i Chelsea. Hon är en enormt drivande spelare på träningar.

Gerhardsson berättar att han tycker om Magdalena Erikssons inställning och berättar om en händelse under en landslagsträning i England. 

- Det var så läckert. Vi hade bestämt att sista kvarten på träningen så skulle vi ha individuella delar där spelarna själva fick bestämma vad man skulle göra. Det var i november, det öste ner regn och alla frös. Men när vi kom dit i träningen så kände jag att vi kan inte göra något mer nu och då sa jag att vi bryter och går in, och då blev Magdalena förbannad för att vi hade ju sagt att vi skulle köra extra och det ville hon göra i det vädret.

Annons

- För mig skickar det en sådan skön signal att det spelar ingen roll hur det ser ut. Jag kan i efterhand ångra mitt beslut att jag bröt. Men jag lovar att 22 av de 23 spelarna som var där ville in. Men hon ville vara kvar. Det säger en del om hennes karaktär och inställning. Hon är en ledare på planen, hon är en ledare utanför planen. Så där har du ett namn som kommer att vara en sådan.

Men det finns fler spelare som Gerhardsson ser som ledare och lagkaptener.

- Sedan gillar jag Nathalie Björn. Hon var en av de här när vi frågade om vem som ville ta straff mot Kanada, hon var nog först att säga att hon ville ta. Hon har varit kapten i U-landslagen. Det är ett kaptensämne och en som driver på. 

Hon gjorde en bra match mot Österrike men har aldrig spelat en tävlingslandskamp och jagar bakom. Ska det mycket till om hon och andra som jagar bakom ska slå sig in i en VM-elva? 

Annons
- Nej, vi kommer ju inte att spela med elva spelare i VM. Så det kommer att vara spelare som kommer att behövas. Nathalie är en av spelarna som i utgångsläget kanske konkurrerar på den tuffaste positionen, det vill säga innerback. Det är där hon spelar i Rosengård.

- Hos oss spelade hon innerback mot Italien, yttermittfält mot England och centralt mittfält ett tag mot Portugal. Så hon är användbar. Du visar en stor spelförståelse när du klarar av att spela på olika positioner. Hon kommer helt klart att kunna bli en riktigt bra spelare.   

Magdalena Eriksson och Nathalie Björn - någon mer ledare?

- Asllani är också en ledare och som jag hoppas har många år kvar. Det är en förebild som driver på och är intresserad. 

- Så det finns en hel del. Zecira Musovic i mål är också drivande. Amanda Ilestedt också. Hon är oerhört växande och har haft hög status bland ledare och spelare i Potsdam. Linda Sembrandt som har varit kapten i Montpellier. Det finns en del.

Annons
Publicerad 2019-05-29 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto