Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart: Sverige rasar på världsrankingen

Sverige (herr)

Fifa har släppt sin nya världsranking.
Sverige rasar från 23:e- till 26:e-plats. 

1:13:17
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Svenska landslaget har inte haft ett roligt år, då landslaget har åkt på stryk mot Österrike två gånger om, samt mot Belgien och Azerbajdzjan i EM-kvalet. Blågult får därmed inte delta i EM-slutspelet i Tyskland nästa år, och rasar nu på Fifas världsranking.

Sverige ramlar ner från 23:e-plats till 26:e-plats på den nya världsrankingen, som blev uppdaterad under torsdagen på Fifas hemsida.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson har gjort sin sista samling med landslaget, och än så länge är det oklart vem som tar över efter honom. 

Argentina är i sin tur världsetta före Frankrike, England, Belgien, Brasilien, Nederländerna, Portugal, Spanien, Italien och Kroatien. Danmark är på 19:e-plats, medan Norge är på 44:e-plats, Finland på 59:e-plats och Island på 71:a-plats.

Annons

Sedan tidigare toppar Sverige världsrankingen på damsidan, före Spanien, USA, England, Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Japan, Brasilien och Kanada. 

Publicerad 2023-11-30 kl 11:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto