Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Kritik mot VSK-styrelsen: "Juristen fick 60 000 och en annan miljoner - det är skevt"

Foto: Bildbyrån

Före detta styrelseledamoten i Västerås SK, Anders Tengström, är kritisk till hur klubben hanterat ersättningen till Stefan Petterson i samband med Victor Nilsson-Lindelöfs övergång till Manchester United.

- Juristen fick 60 000, en annan miljoner. Det är skevt, säger han till Fotbollskanalen.

Västerås SK:s del av Benficas försäljning av Victor Nilsson-Lindelöf var en utdragen historia. Efter många turer kom VSK överens med Benfica och fick enligt uppgift runt 50 miljoner kronor inklusive solidaritetsersättning.

I podcasten Lundh bekräftade agenten Stefan Pettersson att han hjälpt Västerås i den segdragna konflikten med Benfica.

Enligt uppgifter till både VLT och Fotbollskanalen ska Pettersson ha fått tre miljoner kronor för sin roll i förhandlingarna, något som väckte frågor på ett extrainsatt medlemsmöte hos VSK tidigare i veckan. Medlemmarna fick dock inga svar från klubbens styrelse och ordförande Christina Liffner hänvisade till sekretess.

Klubben hantering av frågan om ersättningen till Pettersson har fått Anders Tengström att reagera. Tengström är personen bakom medlemsinitiativet VSK-swish där medlemmar varit med och hjälpt föreningen finansiellt, och han har även varit styrelseledamot i VSK, men valde att kliva av i september efter att ha tillträtt i mars i år.

- Uppenbarligen har Stefan Pettersson fått en rejäl summapengar för att ha hjälpt VSK, och det som är oklart för mig och många andra är på vilket sätt han hjälpt klubben. Vi hade ju landets ledande jurist (Lars Nilsson) på området som kunde ha skött det.
Du menar att pengarna till Pettersson kunde ha använts till andra saker som hade varit bättre för föreningen?

- Jag konstaterar bara att det finns ingen information om varför Pettersson var nödvändig när vi har Lars Nilsson som jobbat med Fifa med sådant här som vi anlitat och som fansen dessutom hjälpt till att betala för. Klubben hade ju inga pengar.

Tror du klubben skulle tjäna på att vara mer transparenta kring detta?

- Ja, absolut. Oavsett vad beloppet är som Stefan Petterson har fått, och det lär röra sig om miljoner, och då är det väldigt viktigt att förklara förmedlemmarna varför man ger bort en sådan summa för en relativt kort arbetsperiod, säger Tengström som har respekt för att klubben inte vill eller kan avslöja hur mycket de fick från Benfica, men inte kan förstå varför VSK inte är öppet med hur man fått in pengarna och vilken Petterssons roll var.

- Nu är det bara spekulationer om varför en person ska ha så mycket betalt. Juristen fick 60 000, en annan fick miljoner. Det är skevt, säger han.

Publicerad 2017-10-28 kl 14:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons