Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kullashi petas från U23-landslaget efter turbulensen

Sverige

SOLNA. Loreta Kullashi lämnade den senaste U23-samlingen.
Nu petas duon från landslagsspel.  

Foto: Bildbyrån.

Det var i slutet av februari som det svenska U23-landslaget skulle lämna Marbella efter sin vinst mot Nederländerna för att ta sig vidare till Florens där Italien väntade som motstånd.  

Men när flygresan ändrades och landslaget bestämde sig för att ta en alternativ väg genom Bologna lämnade både Loreta Kullashi och Angel Mukasa landslagssamlingen - i ett pressmeddelande bad duon senare om ursäkt för handlingen.  

- Som vi uttryckt tidigare ser vi allvarligt på företeelsen, en situation som vi inte ställts inför förut. Det känns bra att vi nu haft de här samtalen där alla parter är helt införstådda i händelsens allvar. Vi är alla överens om att det som hände inte var bra, men efter samtalen kommer vi nu i samförstånd gå vidare med vetskapen om att det aldrig kommer hända igen, sade landslagschef Yvonne Ekroth i samma pressmeddelande då.  

Annons

Loreta Kullashi:  

- Vi har löst det internt vilket gör att vi kan blicka framåt, sade hon då.  

Men när Martin Qvarmans Möller under tisdagen tog ut truppen till kommande samling under april är varken Mukasa eller Kullashi med. Mukasa är skadad.

- Det är flera som saknas. Jag har pratat med dem, i Angels fall är hon skadad och inte tillgänglig. Samtalen som Jens och Yvonne har haft var efter jag har pratat med dem. De hörde av sig snabbt innan de kom hem och hade nog tänkt om en del, sedan har jag haft en bra dialog, vilket jag tror har varit bra för alla parter, säger han och fortsätter:  

- Sedan har jag haft en dialog med Loreta som är tillgänglig. Hon var inte med i december av samma anledning som nu. Hon är överårig och vi får variera, samtidigt behöver jag träffa dem en gång till så vi kan gå vidare. 

Annons

Är det en markering från er sida?
- Nej, absolut inte. Jag vet att Loreta inte uppfattar det som en markering, dialogen vi har handlar om hur vi ska ta oss vidare. Sedan var jag förvånad och besviken över hur de agerade, nu försöker vi hitta ett bra sätt gå vidare tillsammans. Men det är alltid en helhet det som sker på och utanför plan. Vi behöver den tiden till nästa samling.  

Du ville ju prata med dem direkt - varför är det viktigt?
- Vi vill sätta oss ner i lugn och ro och jag har inte träffat dem på plats. Det är viktigt att sitta ner enskilt och prata med dem. De har uttalat sig om vad de tycker om situationen.  

Det fanns ingen möjlighet att ta snacket inför den här samlingen?
- Det hade det kunnat göra. I Loretas fall är hon överårig som jag sa innan och det finns en konkurrenssituation som jag sade innan. Jag får bara ha ett antal överåriga med och de får vi välja med omsorg.  

Annons

U23-landslaget samlas i Uppsala där man tar emot Spanien på Studenternas IP för att sedan resa vidare till Portugal där man ställs mot just Portugal.  

Publicerad 2023-03-28 kl 14:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto