Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Caroline Seger avslutar landslagskarriären

Sverige (dam)

Carloline Seger avslutar sin landslagskarriär efter 240 landskamper.
Det meddelar Svenska Fotbollsförbundet under söndagen.
- Landslaget har betytt allt för mig, säger hon till hemsidan.

Foto: Bildbyrån.

Sveriges mesta landslagsspelare tackar för sig. Det meddelar Caroline Seger, 38, genom svenska fotbollförbundet under söndagen.

- Jag har kommit till ett beslut, att det efter 18 år i landslaget är över. Det är sorgligt, men det är sant, säger hon till SvFF:s hemsida.

Seger är för närvarande med landslaget i Malaga för att avsluta Nations League-gruppspelet mot Spanien, där blågult möter "La Roja" på tisdag. Den landslagssamlingen blir hennes sista.

- Det har så klart varit en process att landa i det här beslutet. Jag tror någonstans att oavsett när jag tagit det så skulle jag aldrig känt att det var 110 procent rätt, eftersom jag levt med det här under så många år, och tillbringat mer än hälften av mitt liv tillsammans med många i landslaget.

Annons

- Men jag har pratat med nära och kära, lagkamrater, och fått känna på det. Det har också varit ett år med många småskador. Så det känns som rätt tid och rätt beslut, med tanke också på att det är ett nytt år utan mästerskap som väntar.

Seger debuterade i landslaget 2005 i en 1-2-förlust mot Tyskland. Därefter har det blivit ytterligare 240 landskamper, vilket gör henne, som ovan nämnt, till Sveriges mesta landslagsspelare någonsin.

På frågan om vilka minnen som är hennes starkaste från landslagstiden är det många. Främst är det personerna hon mött och växt upp med. Men rent sportsligt är det ett speciellt minne som står ut.

- När man minns tillbaka tänker man så klart på mästerskap, och jag har haft förmånen att få uppleva otaliga mästerskap och vinna medaljer. Det kanske allra starkaste minnet är från 2019 när vi tog VM-brons och jag spelar min 200:e landskamp i bronsmatchen. Att sedan få komma hem till Götaplatsen i Göteborg var något man bara kunnat drömma om som fotbollsspelare. Att se 25 000 personer vara där för vår skull. Det är ett otroligt starkt minne som jag aldrig kommer glömma.

Annons

På en pressträff senare under söndagen utvecklar Seger sina känslor kring avslutet.

- Det har pendlat lite (känslorna, reds. anm.). Det har varit mycket upp och ner känslomässigt. Olika steg kring att berätta för laget, till att berätta det för er, till att det kom ut på Instagram idag. Det blir mer verkligt när det väl är ute, det är inte bara min sanning längre.

- Kanske att det kommer kännas mer i morgon. Man har varit bra på att stänga av många saker under årens gång och fokuserat på det man ska göra och det jobbet. Sen blir man lite medveten kanske efter så klart - även då i morgon när man vet att det blir absolut sista träningspasset med gänget. Men det får vi ta då.

Hur var det att berätta för laget?
- Det var känslosamt så klart. Det är alltid svårt att veta exakt hur man ska lägga fram det eftersom det inte är något jag gjort förut heller. Men skönt för att det har hela tiden varit det viktigaste för mig att spelare och ledare ska få veta först. Det var skönt att få den stunden med dem också fast vi har några dagar kvar. Att slippa bära på det, det har inte varit superlätt heller.

Annons

Hur har det varit att vetat själv?
- Jag har ju nära vänner i laget som vet. Sempa (Linda Sembrant, reds. anm.) är en av dem, hon har varit mitt bollplank under lägrets gång. Sen blir inget av detta som jag hade planerat överhuvudtaget. Nästan så gott som helt tvärtom i form av att jag fick min känning och resultaten inte gick med. Man letar som fotbollsspelare, idrottare över lag över det perfekta slutet och det är väldigt få som får uppleva det. Detta är mitt perfekta slut.

För landslaget har Seger varit med och tagit två VM-brons (2019 och 2023), två OS-silver (2016 och 2020) samt vunnit Algarve Cup två gånger (2009 och 2018).

Publicerad 2023-12-03 kl 15:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto