Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Lagrell: "VM-uppehållet är för långt"

Rekordtidig start, publiktapp och usla planer. Kritiken växer mot allsvenskans utformning 2010.
– Jag hade nog förespråkat ett kortare VM-uppehåll, säger Lars-Åke Lagrell till Sydsvenskan.

Försöket med att dra igång serien redan i början av mars – och sedan pausa under två månader på sommaren – uppskattas inte av alla svenska fotbollsentusiaster. SvFF-ordföranden Lagrell hör till dem som anser att upplägget kunde sett annorlunda ut.

– Ja, frågar du mig i dag, så kan jag med facit i hand konstatera att jag nog hade förespråkat ett kortare VM-uppehåll. Att vi hade pausat under VM, men spelat allsvenskan ända fram till starten, säger Lars-Åke Lagrell till Sydsvenskan.

Bara ett fåtal spelare från allsvenskan tros vara aktuella för uttagning i någon av de trupper som ska spela VM i Sydafrika. Örebros Alejandro Bedoya har chansen, liksom Blåvitts Kim Christensen. Men i övrigt ser det tunt ut. Lars-Åke Lagrell anser att man inte borde ha låtit en så pass liten minoritet påverka hela spelordningen, nu när Sverige misslyckats med att kvala sig till VM.

– Det kan vara ytterligare någon spelare som blir aktuell, men ja, jag anser att vi borde ha haft ett spelprogram fram till VM-starten och att de klubbar som blivit aktuella hade fått släppa sina utländska spelare, säger Lagrell till sydsvenskan.
– Från början var vi i ett annat läge, jag och många andra trodde länge att Sverige skulle vara med i Sydafrika. Men det är klart att det hade varit möjligt att ompröva situationen när vi åkte ur kvalet.

Publicerad 2010-05-05 kl 10:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons