Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lämnade BP mitt under säsong - för Robinson: "Vem gillar inte utmaningar?"

Sverige

BP:s Fia Grönborg är skyttekung i futsal, marknadskoordinator i BP och mittfältare i damlaget.
Samt Robinsondeltagare.
- Vem gillar inte utmaningar?, säger hon till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån/TV4/Daniel Ohlsson.

BP hade siktet inställt på att ta sig upp i elitettan föregående säsong. Då fick klubben ett avbräck mitt i säsongen på det centrala mittfältet, ett oväntat sådant. Fia Grönborg, som också jobbar som marknadskoordinator i klubben, försvann till Fiji då hon skulle vara med i tv-programmet Robinson. Att lämna beskedet till klubben var dock inga bekymmer, det var tummen upp från chefen. Staffan Jacobsson, sportchef och tränare, var däremot lite tveksam.

- Jag har en väldigt stöttande chef som egentligen uppmanade till mig att åka när jag sökte och fick gå på intervju. Han var bara positiv. Men sedan har jag ju en sportchef och en tränare också… Vi var mitt uppe i säsong och vi hade som mål att gå upp i elitettan och jag spelade hela våren. Vi var ganska kort om folk på innermittfältet, säger hon till Fotbollskanalen.

ANNONS

Vad tänkte du då?
- Vi har haft samma sportchef och tränare i många år och han vet vem jag är och vad jag vill göra och hitta på. Han var inte direkt chockad om att någonting skulle komma.

Beslutet att vara med i Robinson var ingenting som grodde i huvudet över en natt. Grönborg ville testa sig själv.

- Vem gillar inte utmaningar och att testa nya miljöer? Jag är precis som de flesta andra och älskar äventyr. Sedan har man ju sett på det sedan när man var liten, så det är coolt att hamna i den miljön som man har sett.

Inspelningarna pågick i augusti och september. Hur länge Grönborg var med är dock ännu höljt i dunkel då deltagarna har tystnadsplikt. Men av äventyret har hon blivit flera erfarenher rikare.

- Det var en riktig utmaning. Jag trodde först att det skulle vara en fysisk utmaning med att inte äta och allt sådant där. Det jobbigaste var nog ändå det psykiska, att hela tiden tänka på vad man säger och gör - att veta att man hänger löst på ett eller annat sätt. Alla hade ju samma mål någonstans. 

ANNONS

- Den största erfarenheteten är att man klarar betydligt mer än vad man tror - och att man överlever på väldigt lite mat. Och att kokos är diarréframkallande. Det är bra att veta utifrån ett informationsperspektiv.

Vad fick du för mottagande av klubben när du kom tillbaka?
- Mina närmaste kollegor visste ju att jag var borta, så det var bara glada och ville veta hur det hade gått. Men de är ju lika ovetande än så länge.

Du har lyckats lägga band på dig och inte berättat för någon?
- Man har ju tystnadsplikt, så den är bara att lyda.

Under vintern har Grönborg spelat i futsalligan RFL dam södra svealand. Där vann hon skytteligan på 21 mål på totalt 8 matcher. Är det erfarenheterna från Robinson eller fin form som bäddat för skytteligatiteln?

- Jag har svårt att säga att jag är i fin form. Futsalen var bara en jäkligt rolig grej. Att jag vann skytteligan är bara ett plus.

ANNONS
Publicerad 2019-02-28 kl 12:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto