Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Landslaget lanserade VM-tröja trots att den inte får användas i VM - nu ber SvFF om ursäkt: "Kunde varit tydligare"

Sverige (dam)

SvFF och Adidas gick ut med att landslaget släppte sin VM-tröja – något som visade sig inte vara helt sant.
Nu ber man om ursäkt.
- Vi kunde ha varit tydligare, säger landslagets pressansvarige Fredrik Madestam.

Foto: SvFF

På fredagen gick Svenska fotbollförbundet och Adidas ut och presenterade en ny landslagströja och skrev i sitt pressutskick att det var den nya VM-tröjan, och att den var en hyllning till 48 kvinnliga förebilder – något som skulle visas i bildkollage i siffrorna på ryggen.

Men nu visar det sig att det inte riktigt var en VM-tröja och att Fifa inte tillåter bilderna på spelarna och deras kvinnliga förebilder – något som SvFF och PR-byrån Jung visste om.

 - Vi har varit medvetna om detta, att vi inte får spela med siffrorna enligt reglerna som finns för matchställ under ett mästerskap. Men vi kommer att ha dem under Tysklands-matchen. När vi tog fram tröjan pratade vi med spelarna om hur vi skulle kunna lyfta matchen och skapa uppmärksamhet inför VM, och då tyckte vi att det var bra att spelarna fick lyfta fram förebilder som de är engagerade i, säger landslagets pressansvarige Fredrik Madestam till Sportbladet.

ANNONS

 Varför lanserade ni det som VM-tröjor?
- Vi kommer använda samma tröjor men skillnaden är att ansikten som syns i siffrorna kommer inte finnas med när vi åker till VM. Fifas regler tillåter inte det.

 Till Fotbollskanalen ber nu både SvFF och PR-byrån Jung om ursäkt.

 - Vi kunde ha varit tydligare. Vi ber om ursäkt om det uppfattats som en lögn. Det var inte vår avsikt, säger Fredrik Madestam.

Jens Hollingby, projektledare på PR-byrån Jung, som har jobbat tillsammans med SvFF och Adidas, beklagar också att det upplevs som att man har lanserat en VM-tröja, men att det är i träningsmatchen mot Tyskland som bildkollaget på ryggarna kommer att användas.

- Jag förstår att det kan uppfattas som en lögn. Jag kan inte annat än att be om ursäkt. Vi borde ha varit tydligare, säger han.

Publicerad 2019-03-08 kl 14:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto