Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Landslaget slår tillbaka mot Ljungberg: "Mycket orättvist"

Foto: Scanpix

Fredrik Ljungberg.

Fredrik Ljungberg kritiserade Erik Hamréns landslag och pekade på att bara nio av elva spelare är lojala och gör sitt jobb - men får mothugg om Zlatan.

– Det är mycket orättvist, säger Lars Richt till fotbollskanalen.se.

Inför Sveriges EM-kval mot Ryssland passade Fredrik Ljungberg på att kritisera landslaget i en intervju i tidningen Kvalextra som ett spelbolag ger ut.
Den förre mittfältaren hackade på ett av förbundskaptenens favoritord, "shining" och menade att annat styrde resultat.

– Jag tror att det kommer gå bra. Ryssland har ett bra lag, men är ändå inte så vassa som de var förr. För Sverige blir det viktigt att alla jobbar tillsammans och att taktiken sitter till hundra procent. För mig är shining inte viktigt, på den här nivån är det bara resultatet som räknas, sa Ljungberg som även gick åt ett par spelare.

– Det är heller inte okej att nio av elva gör sitt jobb medan andra struntar i det. Det syns inte alltid eftersom lojala spelare som exempelvis Elmander ofta offrar sig. Det tar dock på balansen i laget vilket en skicklig motståndare kommer att utnyttja.

Det är ingen hemlighet att Fredrik Ljungberg och Zlatan Ibrahimovic var ovänner under tiden i landslaget och dagens lagkapten kallade Ljungberg enbart "en primadonna" i sin biografi. Det är inte heller någon hemlighet vem han syfta på i kritiken.

– Det finns någon kritik gentemot en av våra spelare, även om han säger att det är nio av elva spelare som är lojala, så är det ganska uppenbart vem han tycker inte jobbar tillräckligt, säger förbundets fotbollschef Lars Richt.

– Jag håller inte med. Vad då inte jobbar? Man jobbar på olika sätt och jag har sett Zlatan, om det är den han menar och det är svårt att tro annat, så har jag sett Zlatan ta ut sig fullständigt i många, många matcher. Så det tycker jag är mycket orättvist.

Hur ser du på det?

– Alla har sin fria rätt att uttala sig och han tycker på ett annat sätt än på det sätt vi spelar i dag. Det är lite att säga att det var bättre förr. Han har inte varit med i den här gruppen så han vet inte vad som händer gentemot vad som hände när han var med så det är lätt att ha utanförseende och tycka. Tycker gör man och framför allt om resultaten inte går rätt väg.

Förvånad?

– Nja, tiden gör att när man kommer längre i från är det lättare att tycka och man får andra ingångsvärden och har man namnet att man kan uttala sig så passar man på.

Fredrik Ljungberg lyfte även fram att svensk landslagsfotboll måste jobba på ett annat sätt:

– Riktlinjer och tydlig spelstrategi från förbundskaptenen och hans grupp. Vi måste följa en röd tråd som gäller samtliga landslag, folk pojk- till A-landslag som man gör i Tyskland. Sedan måste alla göra sitt jobb på planen enligt de direktiv som förbundsledningen gett.

Lasse Richt hade även en annan bild där:

– Det där har vi diskuterat så många gånger och vi har inte att man ska ha samma spelidé och det är det rätta sättet. De spelar på olika sätt i klubblagen och det är bättre att de lär sig olika sätt att spela.

Tänker du prata med Fredrik?
 
– Nej, det tänker jag inte.

Har ni någon kontakt?

– Nej, jag har inte pratat med Fredrik sedan Fotbollsgalan.

Det var Fotbollsgalan 2012 då Fredrik Ljungberg fick Fotbollskanalens hederspris och då alla i Globen stod upp när mittfältaren hyllades utom A-landslaget som satt närmast scen. Det om något var ett tydligt ställningstagande från Hamréns landslag.

Publicerad 2014-10-10 kl 11:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons