Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Landslagsanfallaren blev historisk Häcken-målskytt: "Häftig känsla"

Damallsvenskan

Premiären för BK Häckens damlag slutade med vinst (2-1).
Historisk första målskytt blev Pauline Hammarlund.
- Det var en häftig känsla, säger anfallaren till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Tanken var att BK Häckens damlag skulle premiärspela tidigare i veckan mot Jitex. Den matchen ställdes in till följd av skadeläget hos göteborgarna. Istället skedde premiärmatchen, efter BK Häckens övertagande av Kopparbergs/Göteborg FC:s elitverksamhet, på lördagseftermiddagen mot Linköpings FC. 

En som skrev in sig i Häckens historieböcker är anfallaren Pauline Hammarlund. 26-åringen gjorde lagets första mål, när hon petade in en retur och gav laget ledningen efter 26 minuter. Linköping kvitterade, men med två minuter kvar avgjorde Häckens Johanna Ryttinh Kaneryd.

- Det var en häftig känsla att gå ut med Häcken-tröjan, såklart. Det är alltid kul att få vara med och skriva historia. Det var ovant att se varandra i nya färger, men kul att vara igång med matcherna, säger Pauline Hammarlund till Fotbollskanalen efter 2-1-vinsten.

ANNONS

Blev du lurad av färgerna?
- Jag kom sist ut från omklädningsrummet till matchen och då tittade jag på planen och tänkte: "Vilken planhalva ska jag till?" Jag kände inte igen något av lagen. Men under matchen var det inga problem.

Hur kändes det att göra det första målet?
- Det är klart att det är kul. Det är roligt att vara med och skriva historia genom att spela matchen, och att få göra första målet.

Vilka är de största skillnaderna jämfört med när ni respresenterade Göteborg?
- Det är ju en övergångsfas, så det är klart att det tar lite tid. Alla ändringar kommer inte på en gång. Framförallt har vi bytt kläder och så småningom ska vi byta träningsplan. Nu fick vi göra första matchen på Bravida, som är en fin anläggning. Så det är mer det omkring som skruvats upp ett snäpp.

Hur skönt är det att lägga de senaste månadernas kaos bakom sig?

ANNONS
- Det är såklart jätteskönt att allt börjar komma på plats. Det är skönt att allting löst sig på ett bra sätt och att vi är igång nu.

Publicerad 2021-02-06 kl 18:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto