Långt kvar till VM-formen - Sverige förlorade mot Schweiz

Sverige (dam)

I sommar väntar VM för Pia Sundhage och hennes landslag. Idag blev det förlust mot Schweiz där det svenska försvaret var långt ifrån VM-formen.

Sveriges landslag VM-genrepade mot Schweiz idag inför sommarens stora mästerskap. Pia Sundhage har de senaste dagarna dragits med småskador på flera av sina landslagsstjärnor. Två av dessa var Nilla Fischer och Kosovare Asllani som ändå kom till spel på Tunavallen.

Ramona Bachmann straffade Sverige efter en halvtimmes spel. Rosengård-anfallaren dök upp inne i straffområdet efter en frispark och dunkade in bollen via Hedvig Lindahls bortre stolpe. Tungt för Sverige som inledde matchen piggt.

Med fem minuter kvar av den första halvleken så utökade gästerna sin ledning till 2-0 genom Fabienne Humm. inte den start på genrepet som Pia Sundhage nog tänkt sig.

Med en halvtimme kvar så reducerade Lotta Schelin för Sverige och satte lite spänning i matchen. Anfallaren som gjort succé i den franska ligan i år stod för en fin kvittering.

Det skulle dock inte bli någon längre lycka för de svenska damerna. Schweiz gjorde 3-1 med tio minuter kvar av matchen genom Vanessa Bernauer. Pia Sundhage har lite att fundera på inför VM då det svenska försvarsspelet var allt ifrån stabilt.

Publicerad 2015-04-05 kl 20:48