Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Larssons tydliga besked om landslagsframtiden: "Vill fortsätta"

Sverige (herr)

Sebastian Larsson har en samling kvar på sitt kontrakt som landslagsledare.
Sen vet han inte vad som händer.
- Vi har inte pratat så mycket om det, säger "Seb" till Fotbollskanalen.

1:47
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Efter det att Jon Dahl Tomasson presenterades som ny förbundskapten för Sveriges herrlandslag blev förre Blågult-spelaren Sebastian Larsson klar som andre assisterande tränare. Han ska bland annat agera länk mellan spelargruppen och just Dahl Tomasson. 

Avtalet löper dock bara över den första, redan avklarade, samlingen och den kommande i juni. Vad som händer därefter vet inte Larsson.

- Vi har inte pratat så mycket om en eventuell förlängning. Och det är inte så viktigt för mig att prata tid. Tillför man något, gör man något bra och funkar saker och ting, då blir det naturligt att man fortsätter. Gör man inte det ska man ändå inte vara där, säger förre AIK-spelaren.

Annons

En sak är säker: 38-åringen själv gillar sin nya roll.

- Först och främst var det väldigt roligt att vara tillbaka i den miljön. Att vara tillbaka i svenska A-landslaget, men på andra sidan. Jag visste inte till 100 procent (vad det skulle bli) på förhand. Det var mycket nytt, även om det fanns igenkänningsfaktorer. Det var superkul och kul att vara delaktig både i träning och i diskussioner.

- Det var positivt från min sida i alla fall. Sen får andra utvärdera vad de tycker.

Larsson berättar att han bland annat försöker bidra med mycket energi och vara en pådrivare, likt han var som spelare. Och han är tydlig med att han vill förlänga kontraktet.

- Jag vill absolut fortsätta. Det var en jättepositiv upplevelse. Det var fantastiskt inspirerande och roligt. 

- Men när vi måste fatta ett beslut? Ingen aning. Det blir väl någon form av beslut efter nästa samling, antar jag. Det är helt ärligt, det är helt oviktigt för mig att prata tid.

Annons

Han utvecklar:

- Jag var med som spelare i 13 år och då hade man ingen fast plats. För mig är landslaget en sådan verksamhet där det handlar om att prestera och göra något bra. 

Publicerad 2024-04-15 kl 11:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto