Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Lasse Lagerbäck om Zlatan och Ljungberg: "De slängde ett och annat ord"

I sändning i går kväll gav Lasse Lagerbäck sin syn på Zlatans utspel i sin självbiografi.
–Det Zlatan skriver om Fredrik…det var två personer där kemin inte klickade, säger Lagerbäck.

Efter mötet mellan Milan och Barcelona rapporterar Sportbladet att Lars Lagerbäck talade om Zlatan Ibrahimovics svala relation med Fredrik Ljungberg.

– Så har det alltid varit under mina år i landslaget. Vissa spelare trivs bättre ihop. Det Zlatan skriver om Fredrik…det var två personer där kemin inte klickade, säger Lagerbäck i Viasatstudion.

Lars Lagerbäck beskrev på vilket sätt det visade sig att spelarna inte tyckte om varandra.
– De slängde ju ett och annat ord och ibland smällde det lite grann på träningarna. Det var inte bara de två, det fanns mellan andra också. Det fanns de som smällde på Zlatan under hans första år i landslaget, och han fick reda på var han stod också.

Lagerbäck fick frågan om han trodde att konflikten med Ljungberg gjorde Zlatan bättre.

– Ja, jag tror det utmanade honom. Jag tror faktiskt det. Från början hade Zlatan inte heller så nära kontakt med Olof Mellberg som gick ut och krigade. Zlatan hade Henrik Larsson som en mentor och föredöme. Jag tror att det här spelet individer emellan måste finnas, säger Lagerbäck.

Lagerbäck medger att just bristen på någon som stod upp mot Zlatan försämrat hans spel.

– När man nått så högt man kan nå, och där är Zlatan i dag i svensk fotboll, så tappar man medvetet eller omedvetet lite motivation. Går man tillbaka några år var det många tuppar i hönsgården som ville vara bäst. Läget har på något sätt förändrats i landslaget. I landslaget har inte Zlatan varit hundraprocentigt bra. Det kan man lugn säga.

Publicerad 2011-11-24 kl 14:20
Annons
Annons
Annons