Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lind avslöjar samtalen innan landslagsuttagningen: "Sa att jag var med i diskussionerna"

Sverige (dam)

Emma Lind är för första gången uttagen till A-landslaget.
Nu avslöjar hon samtalet med målvaktstränare, Leif Troedsson, inför uttagningen.
- Berättade att jag förmodligen kommer att få chansen, säger hon till Fotbollskanalen.  

33:02
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när Peter Gerhardsson presenterade VM-kvaltruppen i spelaren ovan.

För drygt ett år sedan spelade Emma Lind i Jitex, i Elitettan - dit flyttlasset gick efter att hon vantrivts i Turbine Potsdam. Och i vintras gjorde on flytten från Jitex till Roma i Serie A Femminile. 

När Fotbollskanalen i en intervju för exakt 37 veckor sedan intervjuade målvakten om flytten, berättade Lind att målet är landslaget. 

- Jag ska absolut göra mitt yttersta för att försöka slå mig in mer i landslaget på allvar hemma i Sverige. Sen om jag slår mig in eller inte, men jag vill i alla fall bli mer aktuell, sade hon då. 

Och när Peter Gerhardsson under onsdagen tog ut sin trupp till kommande landskamper fanns två debutanter med, en av dem är just Lind. 

ANNONS

- Jag satt och kollade men jag kände att det berodde lite på om Jennifer Falk skulle vara med eller stanna hemma, men jag hoppades att jag skulle vara med. Jag blev så klart jätteglad. Det är kul att äntligen få chansen att visa upp mig där också - men även lite skräckblandad förtjusning, säger hon till Fotbollskanalen. 

Lind avslöjar att hon under Champions League i Glasgow med Roma, fick ett samtal som hintade om att en landslagsprövning inte var allt för långt bort. 

- Leif (Troedsson, målvaktstränare för svenska damlandslaget reds. anm.) ringde och sa att de har planer för hösten och att jag har varit med i diskussionerna om en framtida chans i A-landslaget. Han berättade att mitt namn är med i samtalen och att de tänker att de vill pröva andra målvakter och att jag förmodligen kommer att chansen. Men hur, när och vart visste han inte riktigt då. Det var ett litet briefing samtal om att jag var med i tankarna, säger hon och fortsätter: 

ANNONS

- När diskussionen om Hedvigs (Lindahl reds. anm.) vara eller icke vara drog i gång då kände jag väl lite att det är min tur. Så klart vågar man inte hoppas på något men målet har alltid varit att ta sig tid. Jag är inte förvånad skulle jag säga för jag vet vad jag har presterat emellanåt och tycker att chansen kanske skulle kommit tidigare men det är inget jag lagt fokus vid.  

Publicerad 2022-09-28 kl 17:41

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto