Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: TT.

Löfven riktar kritik mot StFF:s beslut: "Oansvarigt och onödigt"

45v

Mitt under coronapandemin ska Stockholms Fotbollförbunds tävlingsverksamhet dra igång.
Oklokt, tycker statsminister Stefan Löfven.
- Det är oansvarigt och onödigt, säger han till Aftonbladet.

Det har varit en het potatis de senaste dagarna, att Stockholms Fotbollförbund (StFF) ska dra igång tävlingsverksamheten i helgen trots rådande coronapandemi. Röster har höjts för att seriespelet inte ska inledas, men distriktsförbundet har stått fast vid sitt beslut och motiverat det med att man diskuterat frågan med Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Stockholm.

- Vi förstår att det finns en stor oro och det är med stor ödmjukhet som vi tog det här beslutet. Vi gjorde det efter att ha haft en dialog med Folkhälsomyndigheten och Stockholms smittskydd för att diskutera matchsituationer. Träningsverksamheten har varit igång hela tiden och träningsmatcher har varit tillåtna. Vi diskuterade skillnader på en tävlingsmatch kontra en träningsmatch då matchgenomförandet är snarlikt, sa StFF:s distriktschef Andrea Möllerberg till Fotbollskanalen i måndags.

ANNONS

Nu kommenterar statsminister Stefan Löfven StFF:s beslut att dra igång seriespelet. Han är kritisk.

- Vi måste alla inse att det här är en speciell kris. Människor är sjuka, människor avlider i den här sjukdomen och andra jobbar jättejättehårt i vården och omsorgen för att vi ska klara detta. Att då i den stunden säga att nja, vi vill ändå fortsätta och starta seniorfotbollen som vi hade tänkt, fast man vet att det är risker både för smitta och skador i samband med resa och match, det menar jag är onödigt och oansvarigt, säger han till Aftonbladet.

Smittorisken till och från matcher har StFF tidigare gett sin syn på:

- Det finns en smittrisk att gå på Ica också. Våra matcher är ändå på tidpunkter på dygnet där det är väldigt lite resenärer kollektivt. Våra matcher spelas på kvällstid eller helger. Jag har åkt ganska mycket kollektivt, det finns ganska mycket utrymme att inte behöva sitta eller stå på varandra, sa Andrea Möllerberg till Fotbollskanalen.

Löfven anser att det är okej att ungdomar aktiverar sig. Men att seniorspelare ska spela mot varandra tycker han är olämpligt.

ANNONS

- Alla som spelat någon gång vet ju att det går högst en minut så har du första närkampen. Där kan man dels smitta varandra men också skada sig och därmed ta upp en plats i sjukvården som någon annan hade behövt.

Tävlingsserierna, eller -cuperna, som ska dra igång i StFF.s regi är S:t Eriks-cupen, veteranserier, damreserver, FJ19, damer division 3-5, herrar div 4-7, Stockholmsserierna, kvalserierna P02, P04 samt P05.

Publicerad 2020-04-15 kl 20:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto