POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

LUNDHS PODCAST: Jonas Olsson om inbrottet som ledde till en flytt: "Obehagligt"

I vintras forcerade tjuvar de kraftiga grindarna hemma hos Jonas Olsson och snodde hans bil.
Vilket ledde till att familjen flyttade.
- Det viktigaste är att ens nära känner sig säkra, säger mittbacken till i nästa avsnitt av podden "Lundh"

WBA-backen Jonas Olsson flyttade till England och Premier League 2008, och efter en rad av år är han en stor profil kring Birmingham och det är välkänt att spelarna tjänar bra.
I vintras blev Olsson utsatt för inbrott:

- Vi bodde utanför Birmingham och de kom en natt och forcerade ganska stora grindar och tog bilen när vi sov. Bara ett par meter från där vi låg och sov med vår dotter, säger Jonas Olsson till podden "Lundh".

- Grindarna var förstörda och bilen borta när jag kom ut nä'sta morgon. Trodde de hade varit där på natten men när vi kollade på övervakningskamerorna hade varit där vid 22-tiden. Det var lite obehagligt.

Var det därför ni flyttade till London?

- Ja, lite därför, min sambo Frida och min dotter är mycket själva eftersom man är borta mycket som fotbollsspelare. De tyckte det var obehagligt efter det.

Så numera delar Olsson sin tid mellan Birmingham där han bor själv och London där familjen bor, och det gäller att vara försiktig.

- Det har varit mycket, ta bara Liverpool-spelarna som hade inbrott varenda gång de spelade Champions League. Vet man att det bor en fotbollsspelare är det bara att kolla i media för att få hans schema. På det sättet är man lite mer utsatt.

- Ganska mycket "gated communities" i England. Bodde tidigare i lägenhetskomplex med vakt och tvungen att skriva under. Tyvärr ganska tufft på det sättet.

Hur känner du kring det?

- Det är tråkigt så klart men är en produkt av det samhälle vi lever. Det viktigaste är att ens nära känner sig säkra och det är nödvändigt.

 


West Bromwich Albions lagkapten Jonas Olsson är veckans gäst i podden "Lundh". Mittbacken som är petad av Erik Hamrén ger sin syn på den kritiserade tiden i landslaget och drömmen om att spela från start i EM-slutspelet 2016. Dessutom ger han sin syn på enfaldiga medier, den felaktiga stämpeln som benknäckare, avslöjar inbrottet som fick honom att byta huset utanför Birmingham mot lägenhet i London och diskuterar politik, taktik och livet som omsusat Premier League-proffs där vänskapen med Eric Clapton sticker ut.

Publicerad 2014-06-02 kl 08:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå