Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Magnus Pehrsson letar nytt tränarjobb: ”Kan börja röra på sig de närmaste veckorna”

Foto: SCANPIX

Magnus Pehrsson fick lämna jobbet som Estlands förbundskapten för en dryg månad sedan.
Nu är han sugen på ett nytt tränarjobb.
- Jag har en känsla av att det kan börja röra på sig under de närmaste veckorna, säger Pehrsson till Fotbollskanalen.

Efter drygt två år lämnade Magnus Pehrsson posten som förbundskapten för Estland för en månad sedan. Ännu har den tidigare Gais- Ålborg- och Djurgården-tränaren inte hoppat på något nytt tränarjobb.

- Jag får möjligheten att vara med min familj och mina barn ännu mer. Det är väldigt trevligt. Annars är jag en sådan som håller mig sysselsatt och träffar vänner eller människor inom fotbollen, eller ser på fotboll, eller vad det nu kan vara. Det har inte varit så svårt att fördriva de här dagarna över huvud taget, utan det har varit ganska behagligt, säger Pehrsson till Fotbollskanalen.

Det råder dock inget tvivel om att Pehrsson är inställd på att ta ett nytt tränarjobb snart igen.

- Jag har pratat med många olika människor i mitt nätverk som jag har byggt upp under åren, agenter och folk inom fotbollen. Så mitt namn finns säkert på flera ställen nu. Jag har inte fått några konkreta förslag ännu, men däremot har jag en känsla av att det kan börja röra på sig under de närmaste veckorna.

Det låter som att du är sugen på att hoppa på något ganska direkt?
- Ja, absolut, det är jag. Men sedan känner jag ingen panik. Det är viktigt att det blir ett uppdrag som känns rätt på alla sätt. Men det är nog lite skillnad för mig mot när man slutar i ett klubblag, då kan det bli en situation där man har jobbat väldigt hårt i många månader i sträck där man kan känna att det är skönt med några veckor eller månader med chans att reflektera och få ny kraft. Så är inte riktigt fallet med mig, för i ett landslag får du den tiden till reflektion mellan varje samling. Så jag känner mig pigg och fräsch, och skulle därmed hoppa på något i morgon om det kändes som att det var rätt uppdrag.

Efter åren som förbundskapten är Pehrsson nu mest inställd på att gå tillbaka till att träna ett klubblag igen.

- Men att få bli erbjuden att bli förbundskapten, om man nu skulle bli det någon gång igen, så är det klart att jag inte skulle säga tvärnej, det beror helt på vad det är för typ av uppdrag. Men om man ska titta på oddsen tror jag att de är ganska små att jag ska bli erbjuden ett landslagsuppdrag igen jämfört med ett klubblag, säger han och skrattar.

Känner du något sug efter att vända tillbaka till Sverige och allsvenskan?
- Nej, det kan jag inte säga. Nästan tvärtom. Jag utesluter inte Sverige, man får vara öppen för det som man eventuellt blir erbjuden. Men nu har jag lyckats få två erfarenheter utanför Sverige, vilket jag tror är väldigt nyttigt. Kan de erfarenheterna göra att man fortsatt får chansen till nya upplevelser och nya kulturer utanför Sverige så… Jag ska inte säga att hag prioriterar det högre, men det är väldigt lockande.

Efter din tid i Djurgården: kan du se dig själv träna en annan allsvensk klubb?
- Både Mikael Stahre och Rikard Norling som är väldigt förknippade med AIK har tränat andra klubbar också (IFK Göteborg respektive Malmö FF). Jag tror inte att man kan låsa sig vid att jag ska ta Djurgården igen om jag ska tillbaka till Sverige. 

Publicerad 2016-10-18 kl 21:52
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER