Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Målvaktsfrågan helt öppen i U21 – alla tre aktuella att starta i EM: ”Dahlberg har gjort det fantastiskt”

Foto: Bildbyrån.

HELSINGBORG. På ett år gick svenska U21-landslaget från målvaktskris till ett gäng olika startalternativ. Alla tre uttagna till EM-truppen är möjliga startmålvakter i premiären mot England.
- Det är en öppen position, säger Håkan Ericson till Fotbollskanalen.

Svenska U21-landslaget ligger i Helsingborg som uppladdning inför U21-EM, som startar nästa vecka. Förbundskaptenen Håkan Ericson säger till Fotbollskanalen att en av besluten som kan bli tagna den här veckan är vem som står i premiären mot England den 16:e juni.

- Vi har tre bra målvakter med speltid i allsvenskan.

Har du bestämt vem som ska stå?


- Absolut inte. Det är en öppen position, absolut.

De tre uttagna målvakterna är Anton Cajtoft (Jönköpings Södra), Tim Erlandsson (AFC Eskilstuna), och Pontus Dahlberg (IFK Göteborg). Cajtoft stod i början av kvalet, men blev sedan korsbandsskadad. Då tog Erlandsson över resten av kvalet.

- Sedan har vi plötsligt fått en 99:a (Dahlberg) som har gjort det fantastiskt bra under våren. Det är en balansgång mellan erfarenhet, tidigare prestationer, och dagsform. Naturligtvis lite olika vilka egenskaper de har i sitt målvaktsspel. Det blir en härlig fundering för mig, målvaktstränare och övriga ledarteam. Sedan får träningar och match på lördag plus lite koll på motstånd avgöra det slutgiltiga beslutet.

Det är en stor konkurrensskillnad jämfört med förra året när Cajtoft var skadad. Erlandsson var då fortfarande oprövad, och det är först i år som målvakter som Dahlberg och de ej uttagna Oscar Linnér (AIK), Lucas Hägg (Kalmar FF), och Isak Pettersson (Halmstad) har fått kontinuerligt med speltid i allsvenskan.

Matchen på lördag är mot Danmark. På frågan om två målvakter kan få 45 minuter vardera i den matchen var Ericson tvekande.

- Det är ännu inte bestämt.

Erlandsson är den som har fått tröjnummer 1, men Ericson var igår tydlig till Aftonbladet att det inte hade någon betydelse då Ericson inte varit inblandad i tilldelningen av tröjnummer.  

Publicerad 2017-06-07 kl 15:59

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER