Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Marklunds spaningar: "Segers betydelse har ökat ännu mer"

Sverige 2021-06-10 kl 13:10

Caroline Seger kan slå rekord, ny backlinje ska formas - och så har Rosengård kopplat grepet.
Här är veckans spaningar från Hanna Marklund.

Foto: Bildbyrån.

Seger – vital för landslaget
Om Caroline Seger spelar både mot Norge i kväll och Australien nästa vecka så passerar landslagsikonen Therese Sjögrans landslagsrekord och är då uppe i 215 spelade matcher för Blågult. Det skulle också vara Europarekord. Så klart oerhört imponerande och hennes betydelse ökar ännu mer nu inför OS då både Linda Sembrant och Nilla Fischer är borta. Hon står för mycket rutin och stabilitet och har varit i sådana här situationer tidigare. I allsvenskan är hon fortsatt dominant och henens spelintelligens blir vital för landslaget. Värd att hyllas.

Nu handlar det om att sätta backlinjen

ANNONS
Fyrbackslinje eller trebackslinje? Och vem ska spela bredvid Magdalena Eriksson? Peter Gerhardsson måste mejsla fram en delvis ny backlinje under de här två matcherna i och med beskeden från Sembrant och Fischer. Kanske testar han båda varianterna under de här två matcherna? I min värld så tycker jag, i fallet med en fyrbackslinje, att Magdalena Eriksson och Amanda Ilestedt borde bilda mittlås och att Hanna Glas och Jonna Andersson i så fall får ta hand om kanterna. Ska man spela med trebackslinje får Andersson och Glas fungera som wingbacks och då anser jag att Emma Berglund borde ansluta till Ilestedt och Eriksson centralt.

Rosengårds första del imponerar stort
Det är lite uppehåll i damallsvenskan och ska man summera är det svårt att inte nämna Rosengårds framfart. Seger i sju av åtta matcher och även om man tappade poäng mot Kristianstad senast så har man kopplat ett järngrepp om serien. 18 mål framåt och bara ett insläppt – det är otroligt starkt. Ska man välja ut en spelare så tycker jag att Jelena Cankovic fortsatt varit bra och väldigt viktigt för deras offensiva spel.

ANNONS

Växjö var omgångens förlorare
Ny förlust, samtidigt som bottenkonkurrenterna Piteå, AIK och Djurgården alla tog poäng i den senaste omgången. Nej, Växjö har haft det tufft hela våren och ligger tvärsist. Det kanske behövs en offensiv förstärkning? Klart är att den sista omgången innan uppehållet slutade med sämsta tänkbara resultat för Smålandsklubben.

Kristianstad frågetecken och Hammarby utropstecken
Kristianstad är med i toppen, absolut, men efter höstens insatser trodde jag faktiskt att man skulle kunna vara med och utmana topplagen i större utsträckning. Skadan på Jonsdottir har så klart ställt till det och man har inte lika spetsig offensiv. Samtidigt kan man nämna att den norska kuggen Therese Sessy Åsland, som gjorde åtta mål förra säsongen, hittills bara gjort en poäng i form av en assist. Vad gäller Hammarby så har de imponerat. Vågar tro på sin idé och man vågar spela bollen genom lagdelarna. Madelen Janogy har sett jättefin och det har också Emilia Larsson gjort.

ANNONS
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto