Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Molins om slutet, bittra tiden i MFF och nya tränarjobbet: "Tufft"

Sverige

Guillermo Molins, 35, har lagt skorna på hyllan.
Nu berättar han om avslutet, när han var besviken på Malmö och nya drömjobbet.
- Hela ens identitet försvinner på något sätt, säger Molins till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Guillermo Molins.

För ett tag sedan kom beskedet att Guillermo Molins lägger av med fotbollen. En lång karriär kantrad av både med- och motgångar är till ända. Molins medger att det är svårt att finna sig i att han inte längre är fotbollsspelare.  

- Det är en tuff grej. Hela ens identitet som man har haft sedan man var en liten pojke försvinner, på något sätt. Så det är tufft. Man har kallat sig själv fotbollsspelare hela livet och helt plötsligt så säger man inte det längre, säger Molins till Fotbollskanalen.

Molins känner sig dock lyckligt lottad. En möjlighet dök nämligen upp, att göra det som han ändå vill göra i framtiden, att bli tränare. Möjligheten dök upp i den sista klubben han representerade, norska Sarpsborg. En chans för bra för att tacka nej till.

Annons

- Jag kände att när det inte fanns någon klubb som kändes helt 100 att spela för, så kändes det väldigt bra att starta tränarkarriären på en gång. Att det också var på en hög nivå gjorde valet att sluta spela väldigt mycket enklare, säger han.

Molins fick ta över Sarpsborgs U23-lag redan i september på ett kortare avtal som sträckte sig tre månader. Nu berättar han att skrivit på ett ettårsavtal i samma roll.

- Jag valde att skriva på för ett år först. Jag har mina barn i Malmö fortfarande. Det är det som gör att jag inte vill skriva ett längre avtal, förklarar han.

Molins förblev MFF trogen på svensk mark genom hela den aktiva karriären. Han berättar dock för Fotbollskanalen att det fanns ett tillfälle i karriären när han var bitter på Malmö och också förhandlade med andra allsvenska lag.

- Det var en period där jag kände mig lite bitter på Malmö. Där jag faktiskt förhandlade med två allsvenska klubbar. Det var innan jag gick till Kina och Panathinaikos. Men till slut gick det inte att genomföra rent känslomässigt ändå, säger han.

Annons

Varför var du bitter på Malmö?
- Jag lämnade klubben två gånger. Första gången lämnade jag glatt. Jag var glad över att komma till Anderlecht när jag var 21 år gammal. Andra gången blev det mer att jag inte fick förlängt avtal efter ett långt skadeuppehåll. Där kände jag att jag hade varit borta i nästan två år, kom tillbaka och gjorde tre-fyra mål på fyra-fem starter. Jag kände mig på gång. Där kände jag att man kunde haft mer tålamod och gett mig ett kontrakt, eller åtminstone lite tid. Därför blev jag lite bitter, säger Molins.

Vilka allsvenska klubbar förhandlade du med?
-
Nej men det behöver jag inte säga. Det blir för respektlöst från min sida om jag går ut med det. Men det var klubbar som ligger i toppen av allsvenskan.

Framtidsdrömmen för Guillermo Molins är glasklar. I framtiden vill han fortsätta arbeta som fotbollstränare.

Annons

- Ja, det vill jag. Det är detta jag vill göra. Det har jag egentligen känt ett par år nu. Jag har varit nära att skriva in mig på tränarkursen redan under karriären. Jag har sett det framför mig och har velat satsa på det. Jag har en passion för fotboll som aldrig kommer försvinna, säger han.

Molins passar även på att skicka en hyllning till tränarduon för Sarpsborgs A-lag, Hammarby-bekantingen Stefan Billborn och ex-landslagshjälten Joachim Björklund. En duo Molins ser upp till. 

- Jag tror inte det är många i Sverige som slår Billborns och Björklunds kombo. Med Björklunds erfarenhet av spel på toppnivå och Billborns taktiska kunnighet som är helt otrolig faktiskt. Så jag har bra mentorer och mycket att lära av dem. En väldigt bra start inför den karriär jag nu har framför mig, avslutar Molins.

Annons

Molins slog igenom i Malmö FF och har representerat de himmelsblå i tre sejourer; 2006-2011, 2013-2016 och 2018-2020. Utöver Sarpsborg och MFF har han även spelat för klubbar som Anderlecht, Real Betis, Panathinaikos, Rosenborg och kinesiska Beijing Renhe.

Totalt blev det 57 mål, 36 assist, 210 tävlingsmatcher och fem SM-guld i MFF-tröjan. På meritlistan finns dessutom sex landskamper för Sverige.

Publicerad 2023-12-01 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto