Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Möte om Sundhage-konflikt i november

Foto: SCANPIX

Nu blir den infekterade konflikten mellan förbundskapten Pia Sundhage och de allsvenska klubbarna en fråga på högsta nivå.
- Vi ska samtala med klubbarna om de här frågorna vid ett möte den 21 november, säger förbundsordföranden Karl-Erik Nilsson till TT.

Efter att Sundhage nyligen förlängt sitt kontrakt över EM nästa år med damlandslaget, blev det känt att samtliga tolv ordföranden i de allsvenska klubbarna vid en omröstning ville ha bort henne.

Sundhage själv har kallat konflikten "ett lågvattenmärke". Men Annika Grälls, ordförande i klubbarnas intresseförening EFD, tycker inte att det är ett stort problem.

- De ordförande som fanns på plats kände läge för byte. Det var inte mer dramatiskt än så, säger Grälls till Aftonbladet.

Karl-Erik Nilsson tycker att diskussionen om klubbarna kontra Sundhage fått onödiga och orimliga proportioner.

- Jag tror att det allra bästa är att prata med varandra än om varandra. Och det får vi göra den 21 november.

Rosengård och Eskilstuna kommer inte att släppa sina spelare till U20-VM om det kolliderar med Champions League senare i höst. Karl-Erik Nilsson tycker inte att det ska ses som att det är ett frostigt förhållande mellan damelitklubbarna och Svenska fotbollförbundet.

- Ungdomslandslagen spelar sällan sina mästerskap på internationella speldatum och då är spelreglerna sådana att klubbarna avgör om spelare ska släppas eller inte. Det vore ett större problem för svensk fotboll om det här problemet inte fanns för då hade vi inte varit framgångsrika, säger Nilsson.

Publicerad 2016-10-05 kl 12:41
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER