Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nöjd Hamrén efter bra svenskdag: "Kan se fram emot hösten"

Sverige

Sverige slog Montenegro - och Österrike besegrade Ryssland.
Vilket gav guldläge.
- Vi kan se fram emot höstens avgörande, säger Erik Hamrén.

Efter Sveriges 3-1 mot Montenegro och Österrikes 1-0 mot Ryssland ser det ljust ut för svenskt EM-slutspel 2016. Förbundskapten Hamrén var minst sagt glad.

- Jag sa före matchen att jag är helnöjd om vi vinner och vi vann och det när Ryssland fick stryk. En riktigt, riktigt bra dag för oss och det blir en härlig sommar och vi kan se fram emot höstens avgörande, säger Erik Hamrén.

- Matchen vinner vi tack vare de sista 15 minuterna av första halvlek, då började vi göra det vi hade pratat om och tränat på inför matchen och började komma med våra löp. Där vinner vi matchen.

- Jag vill även berömma Andreas Isaksson som gör två klassräddningar och ett 3-2 mål hade stressat oss.

ANNONS

Förbundskapten Hamrén var inte nöjd med det svenska spelet första halvtimmen då spelarna inte följde direktiven, men blev irriterad över frågan om varför de inte gjorde enligt plan.

- Det är fotboll, om det vore så enkelt hade vi inte behövt sitta här. Det är som dina barn inte gör som du säger. Den märkligaste fråga jag fått.

- Det är inte den första tävlingsmatch det varit så, ibland får man inte matchen dit man vill och gör inte det man snackat om på grund av flera olika saker. Då får man visa attityd som mot Österrike borta och Ryssland hemma där vi ändå tog poäng.

- Ibland fungerar det inte, här är det elva spelare som ska få det att fungera. Blir väldigt glad när man gör det vi pratat om.

Hur ser du på Alexander Milosevic och att du valde honom före Jonas Olsson?
- Jag vill inte gå in på detaljer, de har plus och minus bägge två och det var ett svårt beslut. Jag valde Alex och han gör det bra förutom den mindre genomtänkta passningen till Kim och som leder till straffen. Annars gör han bra debut, den första halvleken är bra, men det är ganska naturligt.

ANNONS

Vad snackade du med Zlatan om när han bytte skor, såg livligt ut?
- Det var mer att vid en varning hade han varit avstängd och jag påminde honom om att inte bli provocerad. Tycker att de var tuffa mot honom och att domaren inte blåste.

Var du nervös på slutet?
- Så länge matchen inte är klar är man det. Jag har varit med om att världsmästarna haft 4-0 och tappat det och vi är inte världsmästarna och vi kan släppa in tre mot Montenegro. Så först i den 90:e minuten kände jag att det var lugnt.

Erik Hamrén ville inte prata om att Sverige skulle vara nära EM och blev irriterad på en fråga om han kunde tänka sig att testa mer spelare nu när EM är nära.

- Jag förstår inte frågan.

Publicerad 2015-06-14 kl 23:31

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto