Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nordfeldt: "Har gjort en bra säsong - men beslutet är hos Erik"

Sverige

Andreas Isakssons ryggmuskler är inte i värre skick än att han kan spela mot Montenegro.

- Han ska kunna spela, säger fotbollslandslagets presschef Niklas Bodell.

 

Om Isaksson och Bodell får fel? Kristoffer Nordfeldt? Robin Olsen?

- Det är upp till Erik (Hamrén, förbundskaptenen) att välja. Jag har en bra säsong bakom mig i Holland och beslutet ligger hos Erik, säger Nordfeldt.

Ett bra inhopp mot Norge hade han också. Reflexräddningen på Alexander Toft Söderlunds jättechans på Ullevål i måndags höll den klass som krävs för att komma ifråga på internationell nivå. Nordfeldt fick bara spela en kvart, men det var en kvart som kan få betydelse.

- Det var skönt att få göra den räddningen så att man kom in i det snabbt. Sedan var inte det så långt kvar men det var kul att spela igen och hjälpa till med det man kunde, säger Nordfeldt.

ANNONS

Isaksson rehabtränade
Visserligen var onsdagens besked från landslagshåll att Andreas Isaksson är på bättringsvägen, men veteranen måste testas i någorlunda skarpt träningsläge innan det står helt klart att han kan spela EM-kvalet på söndag. Isaksson ägnade sig åt rehabilitering på gym och var som väntat inte med i den kollektiva träningen på Stockholms Stadion. Där, under eftermiddagssolen, drillades Nordfeldt och Olsen av målvaktstränaren Lasse Eriksson. Varken Nordfeldt eller Olsen känner att de har en klar bild vem av dem Hamrén ser som en eventuell ersättare för Isaksson.

- Nej, svarar Nordfeldt på frågan.

Bara gå och in köra och se vad som händer, med andra ord?
- Ja, det är inte så mycket mer man kan göra. Det är bara träna på och sedan får vi se hur det är med "Isak" framåt helgen, säger Nordfeldt.

ANNONS

Robin Olsen:

- Isaksson har gjort det bra under alla år han varit med och det är ingen överraskning att han står, men jag vill visa att jag ska vara med i diskussionerna. Mer än så kan jag inte göra.

På väg mot nya klubbar
Det finns fler gemensamma nämnare än att båda vill åt Isakssons plats. Kristoffer Nordfeldt är nära ett klubbyte. Han lämnar Heerenveen, men det är inte helt klart var han hamnar. Robin Olsen är på väg bort från Malmö FF. Oklart var och när.

- Jag har inte skrivit på något papper någonstans men Heerenveen är överens med någon klubb i alla fall. Men längre så har jag inte kommit. Jag har varit i där i fyra säsonger och känner att jag vill testa något nytt. Sedan får vi se vad nästa steg blir för något, säger Nordfeldt.

Olsen:

- Jag kan ha gjort min sista match i Malmö, men det vet jag inte. Allt sånt får min agent (Hasan Cetinkaya) sköta. Jag vill lägga fokus på den här samlingen, sedan får jag sätta mig ned med honom när jag kommer hem. Jag känner mig redo för att gå vidare.

ANNONS

 

Publicerad 2015-06-10 kl 18:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto