Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Novakovic: ”Ingen nackdel med Daniel Andersson istället för Linderoth”

Sverige

Igår kom träningsrapporter från Schweiz om ett innermittfält bestående av Daniel Andersson och Anders Svensson.
- Det blir ingen nackdel med Daniel Andersson i laget, säger AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic till fotbollskanalen.se

Igår kunde fotbollskanalen.se rapportera från landslagets träning om hur vad som ser ut som en startelva mot grekerna börjar växa fram. Mittfältet skulle i så fall bestå av Anders Svensson i den offensiva positionen och Daniel Andersson bakom honom istället för Tobias Linderoth.

Många har trott att om Linderoth inte skulle komma till start skulle det innebära ett mittfält bestående av Anders Svensson som defensiv mittfältare, och framför honom Kim Källström i den offensivare positionen. Att döma av landslagets träningar har nu Daniel Andersson börjat se ut allt mer som en man för startelvan på Kim Källströms bekostnad.

ANNONS

Eftersom MFF:aren inte förekommit särskilt flitigt i diskussionerna om startelvan blev fotbollskanalen.se nyfikna på hur de allsvenska tränarna ser på det hel-allsvenska mittfältet.
Hur ser du på ett sådant mittfält i matchen mot Grekland? Nebojsa Novakovic, assisterande tränare AIK:
- De som Lagerbäck tycker är bäst spelar. Det är lätt att sitta hemma och förespråka Källström men de är på plats och ser alla träningar så de vet bäst. Daniel Andersson har rutin och jag ser det inte som någon nackdel om han spelar.

Per-Joar Hansen, tränare GIF Sundsvall:
- Det kan absolut fungera. Det måste finnas skäl för att förbundskaptenerna väljer dem. De vill spela med bästa laget, spelare som passar ihop och som är i form.

Roland Nilsson, tränare Malmö FF:
- Daniel är ju en nyckelspelare hos oss på den positionen så det kan absolut fungera med den formationen mot Grekland.

ANNONS

Stefan Rehn, tränare IFK Göteborg:
- Visst funkar den uppställningen, det tror jag. Förbundskaptenerna bör veta som ser dem i träning varje dag.

Paul Lindholm, assisterande tränare Djurgårdens IF:
- Ja, jo. Det kunde väl funka. Själv hade jag prioriterat Kim Källström. Nu vet jag ju inte vem som är i form men jag hade nog spelat Kim med Anders. Jag tycker att Anders har varit otroligt duktig i allsvenskan när han spelat defensiv mittfältare. Med Daniel Andersson får de en spelare som är mera lik Linderoth. En klok spelare med en förmåga att placera sig rätt. Kim är mer en offensiv kraft. Fast jag kanske ser det mer offensivt än vad förbundskaptenerna gör.

Magnus Persson, tränare GAIS:
- Jo det är väl klart att det kan funka. De väljer väl dem som har bäst dagsform. Men det är klart att jag har ju större förtroende för Kim källström än för Daniel Andersson.

ANNONS

Vad tycker du om att eventuellt använda Henrik Larsson som mittfältare? Novakovic: - Det kommer aldrig att hända. Inte mot de lagen vi möter i EM. Möjligtvis om de vill satsa riktigt offensivt i slutet mot Ryssland om de måste vinna.

Hansen: - I min värld är han mer en forward. Han kan ju spela släpande. Han är duktig på att frigöra sig och sätta upp andra.

Nilsson: - Tror det beror på motståndet och den aktuella situationen om man ska spela Henke.

Rehn: - Den killen är så smart, det är ingen omöjlighet för honom.

Lindholm: - Absolut ett alternativ om man känner att man har två andra heta forwards. Annars tycker jag att han ska spela anfallare. Men har de inte tränat så det vet jag inte om man ska satsa på det.

Persson: - Han har ju spelat något liknande i HIF och gjort det bra. Han är så erfaren att han skulle fixa det.

ANNONS
Publicerad 2008-06-06 kl 16:40
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto