Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Nu söker Sverige EM 2020: "Vi har stora förutsättningar att få det"

Foto: Anders Wiklund / SCANPIX

Sverige siktar på EM 2020

Nu ska Sverige söka EM 2020.
Förbundet är positivt.
– Vi tror att vi har stora och goda förutsättningar att få det här, säger Mikael Santoft.

I april skrev fotbollskanalen.se att Svenska fotbollförbundet hade inlett processen med att förbereda sin ansökan till att få arrangera EM 2020 med förhoppningen att få en kvartsfinal och tre gruppspelsmatcher till Friends Arena. Nu berättar SvFF:s generalsekreterare Mikael Santoft att man är positiva.

– Vi har för avsikt att lägga in en intresseanmälan om att få vara med och arrangera EM för herrar 2020. Nu är det ett helt nytt koncept. Det är ganska få länder som klarar av att rigga för ett EM. Det kommer att vara 24 lag som vanligt, det kommer att vara i 13 värdstäder spridda över hela Europa och det kommer vara indelat i sex grupper. Finalen och semifinalerna ska vara på arenor där man tar 70 000 åskådare. Man kommer ha fyra kvartsfinaler och tre gruppspelsmatcher på arenor som tar 60 000. Sedan ska man ha åtta anläggningar som tar 50 000 och av de här åtta så kan det vara så att två stycken får dispens och i så fall kommer det röra sig på 30 000-nivån, säger han.

– Det som är vår avsikt är att göra en intresseanmälan först för att säga att Stockholm och Solna med Friends Arena kan vara en utav de här anläggningarna. Detaljkrav har vi inte trängt in i men det kommer vi att göra så snabbt det är möjligt. Vi tror att vi har stora och goda förutsättningar att få det här.

I september 2013 är det deadline för att meddela intresse till Uefa om bli kandidatstad, och i maj nästa år ska själva ansökan lämnas in. Uefa meddelar sedan i september 2014 vilka städer som får arrangemanget.

Publicerad 2013-08-06 kl 17:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons