Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Kim Källström får landslagsroll - blir SvFF-topp

Sverige (herr)

Svenska Fotbollförbundet har presenterat sin nya organisation.
Ny teknisk direktör blir Caroline Sjöblom - och ny fotbollschef blir förre landslagsmittfältaren Kim Källström.
- Vi behöver staka ut en ny väg för svensk fotboll, säger han till förbundets hemsida.

6:41
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/SvFF.

I spelaren ovan ser du en intervju med Kim Källström.

Nyligen valde Jens T Andersson att hoppa av jobbet som övergripande landslagschef (ansvarig för samtliga landslagen) hos Svenska Fotbollförbundet, för att bli sportchef i Nefttji Baku i Azerbajdzjan. Därefter har nya generalsekreteraren Andrea Möllerberg jagat en ersättare.

I dag presenterade förbundet sin nya organisation, drygt en månad efter att Möllerberg tillträtt i sin nya roll. 

Kim Källström, som de senaste åren varit expert hos TV4, har varit aktuell för en större roll inom förbundet sedan en tid tillbaka. Nu blir han ny fotbollschef.

Han kommer att leda den nya fotbollsorganisationen på SvFF. 

Annons

- Grunden varför jag tar den här rollen är för jag har brunnit för svensk fotboll sen jag var liten och det har varit en ära att spela för svenska landslaget. Det är en otrolig möjlighet att få det här förtroendet efter karriären som spelare, säger han till förbundets hemsida och fortsätter: 

Vi behöver staka ut en ny väg för svensk fotboll. Hur den vägen ska se ut får växa fram. Men en sak som är viktig för mig är att Svenska Fotbollförbundet har fokus på fotbollen, att den ska bli så bra som möjligt över hela landet.

Även förbundets generalsekreterare Andrea Möllerberg uttalar sig.

- Kim har en gedigen kunskap runt våra olika landslagsverksamheter då han är en av få som varit med i alla landslag under sin tid som spelare. Kim har en djup förståelse vart vi befinner oss nu och vad vi behöver arbeta med framåt, säger hon till förbundets hemsida.

Annons

Samtidigt står det klart att Caroline Sjöblom blir ny teknisk direktör. Hon har på senare tid varit assisterande tränare för Kansas City Current i USA. Förra året tog hon F19-landslaget till EM-brons. Hon kommer ha fokus på spelarutbildning i alla åldrar.

Möllerberg förklarar hur strukturen i den nya avdelningen kommer att se ut:

– För att skapa en stark och effektiv verksamhet har vi nu omorganiserat oss genom att skapa nya avdelningar, konsolidera avdelningar och bibehålla några avdelningar intakta. Alla har haft möjlighet att vara kvar i verksamheten om de själva velat vilket har varit viktigt för mig att erbjuda då jag vet att bra medarbetare är svårt att hitta, säger hon.

Möllerberg resonerar även kring Henrik Landén, tidigare på Smålands Fotbollförbund. Han kommer att leda en ny avdelning, bland annat med en specifik satsning på fotbollens distrikt.

Annons

- Den nya strukturen ska tydligt visa att fotboll är vår kärnverksamhet med starka stödfunktioner runtomkring och jag är väldigt glad att få in både Kim (Källström, fotbollschef) och Henrik (Landén) på två nyckelpositioner då jag vet att de har enorm respekt från respektive del av rörelsen som de ska ansvara för, säger Andrea Möllerberg och fortsätter:

- Under Henriks ledning har frågorna runt jämställdhet, jämlikhet och trygghet alltid vara högt upp och hans förståelse för att detta ska bli bättre måste vi, Svenska Fotbollförbundet, våra distrikt och föreningar, arbeta tillsammans framåt. Allt för att bygga en stark gemensam svensk fotboll!

När det gäller Källström har han gått en managementutbildning hos Uefa, har praktiserat hos förbundet och är involverad i SvFF:s projekt kring ett nytt landslagscenter (träningsanläggning mm).

Annons

41-åringen, som representerade klubbar som Arsenal, Lyon och Djurgården under sin spelarkarriär, har 131 A-landskamper på sin meritlista.

Publicerad 2023-12-06 kl 14:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto