Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Östersunds femåriga resa dokumenterad - blir bok

Foto: Scanpix

Från division 2 till allsvenskan på fem år. I maj släpper Östersund FK en bok om sin resa genom seriesystemet. 

Året 1996 inledde klubbarna IFK Östersund, Ope IF och Östersund/Torvalla FF ett samarbete och bildade Östersund FK. På de här 20 åren har nu så den jämtländska klubben tagits sig upp i allsvenskan.

Det var för fem år sedan föreningen, efter att ha ramlat ned i division 2 Norrland, påbörjade en ordentlig satsning. En satsnings som skulle ta dem upp till allsvenskan och därefter ut i Europa.

ÖFK har nu nått mål nummer ett: Allsvenskan. 

Nu har den här femåriga resan dokumenterats och ska släppas som bok 28 maj i samband med deras hemmamatch mot Malmö FF. Boksläppet görs också som i ett led av att klubben fyller 20 år. Boken kommer att heta: ''Östersunds FK – från tvåan mot Europa''. 

''Många skrattade och tvivlade på det. Idag är ÖFK allsvenskt och Europa inte lika avlägset längre. ÖFK är den udda uppstickaren, en märkvärdigt intressant klubb, en ung klubb som nått landets högsta serie men som ändå bara ser sig som i inledningen av någonting större. Den här boken berättar om resan från då till nu och om framtidsvisionerna. Den berättar om ställningstagandet för mångfald och om utvecklingen för ungdomsakademin där spelarna betyder allt och men att resultaten/tabellerna för de unga är helt oviktiga'', skriver de på sin hemsida om boken. 

SÅ SER DU FÖRSÄSONGEN OCH SVENSKA CUPEN

Allsvenska uppladningen på C More

Se allt från den allsvenska uppladdningen - skaffa C Mores sportpaket här! Alla matcher i storsatsningen hittar du HÄR!

Publicerad 2016-02-17 kl 17:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons