Prica hjälte - tvåmålsskytt när Sverige kvalificerade sig för P17-EM

Sverige såg ut att gå miste om möjligheten att få spela P17-EM i sommar.
Då klev Tim Prica fram i slutet och fixade 2-1 mot Serbien.
Därmed var Sverige kvalificerat för mästerskapet.
- Det är bara ren glädje vid målet, säger Christofer Augustsson, förbundskapten, till SvFF:s hemsida.

Sverige är klart för P17-EM i sommar, men det satt långt inne. Landslaget tog ledningen mot Serbiens före paus efter att MFF-talangen Tim Prica förvaltat en straff. Men i den 89:e minuten kvitterade Serbien genom Milan Kremenovic. 1-1 innebar att varken Sverige eller Serbien skulle tagit sig vidare och spelet öppnade upp sig rejält. Sverige drog till slut det längsta strået. I den 95:e minuten sköt Tim Prica, son till den tidigare landslagsspelaren Rade Prica, 2-1 till Sverige och därmed säkrade landslaget andraplatsen bakom Frankrike i sin kvalgrupp.

- Man blir helt otroligt glad, det är bara ren glädje vid målet. Jag är så glad för spelarnas skull. Att det de gör på planen ger resultat och att vi nu är klara för EM! säger förbundskapten Christofer Augustsson till SvFF:s hemsida.

P17-EM avgörs i Irland i sommar. Kvalificerade länder är följande: Belgien, England, Frankrike, Grekland, Irland (arrangör), Island, Italien, Nederländerna, Portugal, Ryssland, Spanien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Österrike.

Publicerad 2019-04-02 kl 09:06