POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
1v

Prodell blev utsatt för bedrägeri - nu är 24-åring dömd

Foto: Bildbyrån.

Viktor Prodell har blivit utsatt för en bedrägerihärva.
Nu är en 24-åring dömd för att ha utnyttjat spelarens namn för att få fyra mobiltelefoner. 
- Det tog lite tid att reda ut det, säger han till GT.

Viktor Prodell, med en bakgrund i flera allsvenska klubbar, tog nyligen steget över från Örebro SK till Ho Chi Minh City FC med spel i Vietnam. Detta efter att en lite jobbig tid på svensk mark äntligen fått ett slut - utanför planen. 

31-åringen berättar nu, för GT, att han mellan 2016 till december i fjol var utsatt för en bedrägerihärva. Prodell fick fakturor hemsickade på mobiltelefonabonnemang han inte tecknat och förstod att något var fel. En 24-årig man hade utnyttjat hans namn för att få ut fyra mobiltelefoner, men är nu dömd, mot sitt nekande för flera fall av bedrägeri, till villkorlig dom och dagsböter. 

- Det var inte så kul och det tog lite tid att reda ut det, säger han till GT och fortsätter:

- Någon hade tagit ut telefoner i mitt namn (fyra stycken, sammanlagt värda närmare 20 000 kronor). Det var inte kul och det tog tid att ringa runt och säga att det inte var jag som hade gjort det. Men jag fick verkligen bra hjälp och slapp betala något. Sedan vet jag inte vad som hänt i ärendet faktiskt. 

Prodell säger så här till tidningen om äventyret i Vietnam. 

- Allt känns jättebra så här långt och jag har precis fått en lägenhet. Staden (Ho Chi Minh, cirka sju miljoner invånare) är jättehäftig och det finns mycket att se och göra. Och det är varmt, haha. Nästa vecka kommer min fru hit med våra söner och att de kunde följa med och ha det bra var det det viktigaste för mig. 

Publicerad 2020-01-14 kl 08:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå