Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rolfö vill lösa Sveriges offensiv: "Hoppas kunna ta med mig målformen"

Frauen-Bundesliga

Peter Gerhardsson anser att Sverige måste slipa på offensiven.
Svaret på frågetecknet kan vara Fridolina Rolfö som öser in mål i Bayern München och sköt laget till semifinal i Champions League.
- Jag hoppas kunna ta med mig målformen till landslaget, säger hon till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Fridolina Rolfö blev inte uttagen i landslagets trupp som var i Algarve cup på grund av att hon varit skadad och att Peter Gerhardsson ville att hon skulle stanna hemma och bygga upp sig inför VM. Det har hon gjort. På de senaste nio matcherna har Rolfö gjort sju mål och det har blivit mål i de senaste fem matcherna. 

På onsdagen blev det en fullträff när Bayern München slog ut Slavia Prag och tog sig till semifinal i Champions League.

- Jag har hittat en bra målform. Det känns helt magiskt att vi gick vidare. Klubben har aldrig tidigare varit i semifinal utan har åkt ut flera gånger i kvartsfinal. Så klubben är otroligt stolta över vad vi har presterat. Men vi är aldrig nöjda och det känns som att vi har stora möjligheter att gå hela vägen till final, säger Rolfö till Fotbollskanalen.

ANNONS

I semifinalen väntar Barcelona. Ett lag som spelar på ett sätt som Bayern München inte är vana vid att möta.

- Det är ett tekniskt bra lag som vill spela tiki taka, precis så som kulturen är i Barcelona. Det blir en utmaning för oss då vi inte brukar möta sådana lag här i Tyskland, säger Rolfö. 

Champions League är inte den enda titeln som Bayern München går för. Med fem omgångar kvar av Bundesliga är laget tvåa, på samma poäng som ettan Wolfsburg. Dessutom möts lagen i semifinal i den tyska cupen.

- Det är väldigt tajt mellan oss i ligan. Samma poäng men Wolfsburg har bättre målskillnad, så vi måste hoppas på att man tappar poäng. Men vi kan inte påverka mer än att fokusera på oss och göra vårt bästa. Vi hoppas i alla fall att vi fixar en Champions League-plats (de två bästa får plats). Sedan är cupen viktig och där har vi också fokus, säger hon.

ANNONS

När Peter Gerhardsson tog ut landslagstruppen som i början av april ska möta Tyskland och Österrike sa han att defensiven var bra i Algarve cup men att laget måste slipa på offensiven. Nu hoppas Fridolina Rolfö att hon kan ta med sig sin målform till landslaget.

- Det hoppas jag verkligen. Jag vill precis som här i Bayern kunna bidra i landslaget. Jag tycker att det är kul att vara med där, och nu känner jag mig i bra form, säger hon.

Håller du med Gerhardsson om att det finns saker att slipa på i offensiven?
- Ja, men så är det väl. Jag tycker att det såg väldigt bra ut mot Schweiz, men sedan var det tuffare in de två andra matcherna, speciellt mot Kanada.

Var det någon besvikelse när du inte kom med till Algarve cup?
- Nej, det har varit en lång dialog mellan mig, Peter (Gerhardsson) och min klubblagstränare. Beslutet föll på att jag skulle bygga upp mig hemma. I Algarve var det tre matcher och i den perioden var det lite mycket för mig. Jag var inte redo för att spela en hel match för jag hade bara gjort två inhopp på 30 minuter i klubben. Så det var allt för att jag skulle bygga upp mig och med facit i hand så var det kanske det bästa, säger hon.

ANNONS

- Man vill ju alltid vara med i landslaget och efter lägret i Sydafrika så hade jag tankarna på att sikta på Algarve. Men jag fick en förklaring med tanken och planen att jag skulle vara redo för VM. Så jag kände att planen var bra och kände ingen besvikelse.

Är du överraskad över att du så snabbt efter skadan har gjort så många mål?
- Lite överraskad är jag över målformen. Speltid och stort förtroende har jag känt länge, men tidigare har jag inte gjort så mycket mål utan fler assist. Jag har haft en sådan roll, mer inläggsspelare. Men nu kommer jag högre upp i banan och är mer delaktig.

- I går, mot Prag, så startade jag till vänster på mittfältet men bytte kant till höger efter ett tag och kunde bryta in och ta avslut.

Vilken position ser du dig själv på i landslaget?
- Jag har spelat mest till vänster i klubblaget och har varit mer central mittfältare i landslaget. Jag känner själv att jag får ut mest till vänster. Men det är upp till Peter, men tidigare har jag haft en av de tre offensiva positionerna.

ANNONS
Publicerad 2019-03-28 kl 11:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto