Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så föreslås nya SvFF-styrelsen se ut

Sverige

Nu är det klart hur Svenska Fotbollförbundets styrelse föreslås se ut efter årsmötet i vår.
Erika Nilsson och Martin Åkerman blir de nya namnen om förslaget går igenom.

Foto: Bildbyrån

Fredrik Reinfeldt, Simon Åström och styrelsen 2023.

Sedan tidigare har det stått klart att det blir omkastningar i Svenska Fotbollförbundets styrelse vid det kommande årsmötet. Vice ordföranden Bert Andersson har nämligen suttit på sin post i maximala tolv år och dessutom slutar Annika Grälls som ordförande för Elitfotboll Dam, vilket gör att någon annan kommer ta hennes plats på ligaorganisationens mandat.

Nu har valberedningen presenterat sitt förslag till ersättare för de två, efter nomineringar från Götalandsdistrikten (som Bert Andersson representerat) och EFD (som Grälls representerat). Precis som Fotbollskanalen tidigare kunnat berätta föreslås Skånes FF:s ordförande Martin Åkerman ta plats som Götalands representant. Vad gäller EFD:s mandat är förslaget att det går till Vittsjös ordförande Erika Nilsson.

Annons

Fotbollskanalen skrev i mitten av januari att det i rörelsen talades om att antingen Nilsson eller EFD:s vice ordförande Patrik Andersson, den tidigare landslagsstjärnan, skulle få förtroendet. Valet landade alltså på Nilsson.

En sak som gjort processen inför årsmötet något osäker är det faktum att styrelsen måste bestå av minst tre kvinnor. Eftersom Annika Grälls lämnar hade Götalands representant behövt vara en kvinna om EFD velat ha in en man på sitt mandat.

Nina Lindström valdes som Svealands representant på två år vid förra årsmötet och förslaget är att Lena Wallgren, representant för Norrlandsdistrikten, väljs om på två år vid det kommande årsmötet. Erika Nilsson föreslås alltså bli den tredje kvinnan i styrelsen.

Ordföranden Fredrik Reinfeldt är sedan tidigare vald till 2025, precis som ledamöterna Simon Åström (Sef-mandat), Nina Lindström (Svealand) och Anders Billström (Sef- och EFD-mandat).

Annons

Martin Åkerman sa följande till Fotbollskanalen om det möjliga uppdraget som styrelseledamot för SvFF:

- Det är naturligtvis en stor ära. Det är fantastiskt kul att det finns människor som känner att jag kan bidra och jag hoppas att jag kan göra det för svensk fotboll. Vi har ett större uppdrag än att bara se till Skåne och Götaland. Det här gäller hela Sverige och det är viktigt i det här. Men sen kommer finnas frågor där man tycker olika beroende på var man befinner sig i landet och där får jag i så fall se till att föra Götalands talan.

Svenska Fotbollförbundets årsmöte äger rum den 16 mars.

Fakta

Så föreslås nya SvFF-styrelsen se ut

Ordförande:
Fredrik Reinfeldt (ett år kvar på sitt mandat) 

Ledamöter:
Martin Åkerman, Götalands representant (nyval på två år)
Lena Wallgren, Norrlands representant (omval på två år)
Erika Nilsson, EFD:s representant (nyval på två år)
Simon Åström, Sefs representant (ett år kvar på sitt mandat)
Anders Billström, Sef- och EFD-representant (ett år kvar på sitt mandat)
Nina Lindström, Svealands representant (ett år kvar på sitt mandat)

Publicerad 2024-02-12 kl 13:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto