Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så ska Italien hantera Blågults längdfördel: "Vi kan hoppa"

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Sveriges stora styrka ligger i fasta situationer.
Mot Italien har man en längdfördel.
- Vi kan hoppa, säger Aurora Galli.  

Foto: Bildbyrån.

Sverige krossade Italien under VM när man vann med 5-0. Tre av dessa mål kom på fasta situationer - och det är ju faktiskt ingen hemlighet att Blågults stora styrka ligger i just dessa.  

Mot Schweiz senast i OS-kvalet gjordes matchens enda mål på frispark då Magdalena Eriksson vackert nickade in bollen till tre poäng.  

- De fasta situationerna är jätteviktiga för oss. Fotboll är väldigt mycket en blandning mellan struktur och kreativitet. När det kommer till fasta så blir det lite mer struktur i det hela där man kan förbereda både när det gäller att serva och det taktiskt. Sedan är det klart att motståndare kan agera på olika sätt från match till match, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.  

Annons

Den svenska förbundskaptenen menar även att han tidigare varit i kontakt med huvudtränarna i de lagen som Kosovare Asllani och Jonna Andersson spelat i för att de ska kunna få träna på inslagen så mycket som möjligt.  

Att just Sverige är farliga på fasta situationer är dock inget som gått Italien obemärkt förbi - men de till Blågults fördel har man en del centimeter.  

- Vi kan hoppa och vi kan hoppa, men det kommer definitivt vara en del längdskillnad. Men vi har vår plan och vi kommer att försvara på vårt sätt, ni får vara uppmärksamma, säger Aurora Galli.  

Lucia Di Guglielmo: 

- De har en hel del kvaliteter speciellt på hörnor och frisparkar men även i omställningarna.

Senast lagen ställdes mot varandra i OS-kvalet blev det en hel del dueller och det var ett fysiskt spel. Det väntar sig Galli att det blir under tisdagsmötet också.  

Annons

- De är så fysiska och vi är inte så stora, vi är inte långa men vi har en del styrkor, så vi kommer att spela vårt spel och vi vet att de är bra mycket längre, säger hon.  

Everton-mittfältaren tar med sig en hel del från mötet med Spanien, där man inte alls var långt ifrån att hjälpa Blågult i jakten på en OS-plats. 

- De ville att vi skulle göra dem en tjänst haha. Vi fick försvara en hel del i den matchen och vi försökte att inte släppa in ett mål, det var en riktigt svår match men vi lärde oss massor. Mot Sverige kommer vi att kunna ha bollen mer och spela vår fotboll, avslutar hon. 

Sverige ställs mot Italien under tisdagseftermiddagen.  

Publicerad 2023-10-31 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto