Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Sana: ''Så länge jag har kontrakt så kommer jag ge 110 procent''

DUBAI. Han har ryktats bort från Malmö FF. Men Tobias Sana lägger allt fokus på att stanna:
- Så länge jag har kontrakt här och de låter mig träna så kommer jag ge 110 procent, säger han till Fotbollskanalen

Det har rådigt lite oklarheter kring Tobias Sanas status i Malmö FF. När de rullade i gång med sina träningar för två veckor sedan fick mittfältaren löpträna vid sidan av så fort träningen övergick till matchliknande situationer, rapporterade Kvällsposten. Sedan dök ryktet upp att han skulle vara aktuell för danska Århus.

Tobias Sana säger att allt bara var ett missförstånd.

- Det kom ut i media om att jag inte var fysiskt förberedd, men det stämde inte. På alla testvärden hade jag bra resultat. Men det blev bara ett missförstånd av hela grejen. Men jag redde ut det dagen efter med Danne (Andersson) och Allan (Kuhn). Det där var en grej som kom från ingenting, säger han.

Men har Daniel och Allan sagt till dig att de inte vill satsa på dig?
- De har bara förklarat att det råder konkurrenssituation och att de har två personer på yttrarna som är nummer ett. Sedan får vi andra konkurrera om platserna. Det köper och accepterar jag, säger Sana.

Nu vill han lägga allt fokus på Malmö och ge all sin kraft för att slå sig in som startspelare.

- Det är klart att det är en speciell känsla att inte vara nummer ett. Men jag försöker vara en positiv människa. Jag vet att jag kan slå ur underläge. Jag är inte orolig, jag tror stenhårt på mig själv och jag vet vad jag besitter. Om jag inte skulle göra det - då hör jag inte hemma här. Jag är tillräckligt bra för att spela i Malmö, säger han

Hur länge kan det gå utan att du får någon speltid?
- När jag hamnar i den situationen måste jag börja diskutera med klubben. Då maste vi hitta en lösning, jag tror att klubben kommer att hjälpa mig galant om jag skuelle hamna i en sån situation.

Under tiden med nya tränaren Allan Kuhn har Malmö ändrat i sitt sätt att spela. Ett spel som Sana tycker passar honom alldeles ypperligt.

- Vi har ju bytt filosofi. Nu spelar mycket längs backen, mycket mer fotbollsorienterat. Det är positivt. Och jag tror att Allans filosofi passar mig bättre än vad Åges gjorde. Jag passar inte att spela i ett lag som spelar rakt och försöker gå i djupled. Det är inte mina styrkor. Det är mer att hitta lösningar, få bollen på fötterna utmana min gubbe, säger Tobias Sana.

Publicerad 2016-02-03 kl 18:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons