Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sef:s sportdirektör slutar: "Ett beslut som vuxit fram"

Sverige

Sef:s sportdirektör Stefan Lundin lämnar sitt updrag.
Efter tio år i Sefs tjänst, så går han nu i pension. 
- Det är ett beslut som vuxit fram, säger han till Svensk Elitfotbolls hemsida. 

Foto: Bildbyrån.

Svensk Elitfotboll (Sef) meddelade i dag att sportdirektören Stefan Lundin, efter tio år i organisationen, lämnar sitt uppdrag för att gå i pension. Lundin inledde sitt arbete i organisationen under 2008 och fokuserade främst på frågan om att förlänga tävlingssäsongen och om hur svenska klubbar utvecklar talanger till stjärnor, men även hur klubbarna ska arbeta för att behålla de unga spelarna. 

- Det är ett beslut som vuxit fram. Det har varit tio underbara år men nu är det dags att någon annan tar över stafettpinnen, säger Stefan Lundin till Svensk Elitfotbolls hemsida.

- Det blir allt svårare att skapa nya elitspelare i den internationella konkurrensen. Sverige har stora demografiska förändringar och det blir allt svårare för mindre klubbar att erbjuda bra utbildningar. Många gånger på grund av ett förändrat förhållningssätt till föreningslivet. Vill vi hänga med i utvecklingen så är det ett måste att kunna utvecklande och stimulerande utbildning innan 19 års ålder till spelare och det behövs klubbar som arbetar och har resurser för spelare i 14-20 års ålder. Vi och klubbarna måste dessutom hantera att inte alla spelare erbjuds "bra" utbildning. Vi måste samla upp dessa ungdomar. Vi har ansvar för det, fortsätter han. 

ANNONS

Sef meddelade vidare att det är oklart hur organisationen ska ersätta Lundin, men att tjänsten kommer att ersättas på något vis. 

"Svensk Elitfotboll tackar Stefan Lundin för lång och trogen tjänst och önskar honom lycka till i det fortsatta livet", skriver avslutningsvis organisationen. 

Publicerad 2018-09-07 kl 12:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto