Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Seger delar EM-kritiken - skickar känga till Uefa: "Får tänka om och göra rätt"

Sverige (dam)

Isländska landslagsstjärnan, Sara Björk Gunnarsdóttir, kritiserade EM-arenornas storlek i podcasten Their Pitch.
Caroline Seger delar kritiken och riktar en känga mot Uefa.
- Vi måste också få de arenorna. De får tänka om och göra rätt, säger hon till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Kosovare Asllani, Sara Björk Gunnarsdóttir och Caroline Seger.

I sommar anordnas EM i England. Ett mästerskap som väntas bli den största tillställning inom damfotbollen. Finalen kommer att spelas på Wembley och de 90 000 biljetter som fanns sålde slut på en timma. Dessutom har Englands alla gruppspelsmatcher sålt slut.

Dessutom har två av Islandsmatcher sålt slut - de kommer att spelas på en arena som tar emot 7000 åskådare, något som fick den isländska stjärnan, Sara Björk Gunnarsdóttir att rasa i podcasten Their Pitch.

- Det är chockerande, pinsamt och respektlöst mot damfotbollen, sade hon bland annat. Sveriges lagkapten Caroline Seger håller med om EM-kritiken men riktar fokus mot Uefa.

Annons

- Ska vi nu satsa fullt ut mot ett mästerskap och ge damfotbollen det utrymme som behövs - och där det faktiskt visat sig att biljetter säljer slut ganska snabbt, då måste vi också få de arenorna. Det är våra kära vänner från Uefa som har det jobbet, och de får tänka om och göra rätt. Men det får bli en lärdom för dem, säger Seger till Fotbollskanalen.

Damfotbollen har gång på gång visat att man kan sälja slut på biljetter. Bland annat har Barcelonas damer sålt ut Camp Nou två gånger om under Champions League-slutspelet – och den tidigare nämnda EM-finalen på Wembley är även den slutsåld.

Och under VM-kvalssamlingen tidigare i april var Kosovare Asllani tydlig med att hon tycker att hon tycker att landslaget börjar bli för stora för Gamla Ullevi och att man borde flytta matcherna till Friends arena. 

Annons

- Nu spelar vi på Gamla Ullevi men jag ser fram emot att vi ska kunna öppna Friends arena för oss ännu oftare. Jag tycker att vi börjar bli för stora för den här arenan. Även om vi älskar att spela här vi vill vi spela ännu fler matcher på Friends, sade hon då.

Lyssnar på hela Their Pitch-avsnittet med Sara Björk Gunnarsdóttir i spelaren ovan.

Publicerad 2022-04-19 kl 14:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto