Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Seger fortsätter som kapten i landslaget: "En ära"

Foto: Bildbyrån.

Peter Gerhardsson har gjort sitt val.
Caroline Seger fortsätter som lagkapten i Blågult.
- Det är alltid en ära att få vara lagkapten för landslaget, säger hon till förbundets hemsida.

På tisdagen inleder Sverige VM-kvalet då man ställs mot Kroatien på bortaplan. Under onsdagen lämnade den nytillträdde förbundskaptenen Peter Gerhardsson beskedet att Caroline Seger fortsatt kommer att bära lagkaptensbindeln.

- Det är alltid en ära att få vara lagkapten för landslaget. Det är en ganska naturlig roll för mig oavsett om jag haft bindeln eller inte. Jag kommer fortsätta vara den jag varit och försöka ge så mycket jag kan till både lag och ledare, säger hon till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Peter Gerhardsson menar att den kanske största anledningen till att valet föll på just Seger var Rosengårds-stjärnans egna vilja att fortsätta.

- Att man själv vill är viktigt. Jag har haft samtal med Caroline och i beslutsprocessen var det en av de viktigaste delarna, att hon själv ville. Det är viktigt som förbundskapten och tränare att ha språkrör i spelargruppen och på plan, som kan förmedla det man vill som tränare. För mig personligen känns det väldigt bra att hon vill det, säger han.

Caroline Seger har gjort 175 A-landskamper för Sverige och flyttade tidigare i somras hem till damallsvenskan efter spel i de franska klubbarna PSG och Lyon.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Publicerad 2017-09-13 kl 18:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons