Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Seger talar ut om skadehelvetet: "Har varit svårt…"

Sverige (dam)

Caroline Seger börjar närma sig en comeback.
Nu talar hon ut om skadehelvetet och vägen tillbaka.
- Jag har aldrig gått igenom något sådant här tidigare, säger hon till Sydsvenskan.  

5:51
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Gerhardsson prata om februaritruppen i spelaren ovan.

För Caroline Seger var olyckan framme vid EM-gruppspelet. Sverige ställdes mot Schweiz och lagkaptenen kände att något var fel med foten, och efteråt hade hon svårt att gå ordentligt. Nu har det gått lite mer än ett halvår och 37-åringen börjar närma sig en comeback till fotbollsplanen.  

- Vi gjorde en magnetröntgen som visade att stora delar av hälsenan var av. Det var skitjobbigt att få ett sådant beskedet, att du inte kommer att kunna spela mer, säger hon till Sydsvenskan och fortsätter:  

- Det har varit långa månader med hårt jobb så in i bomben. Allt har gått som det ska mer eller mindre, men det har varit svårt för mig också, för jag har aldrig gått igenom något sådant här tidigare.  

ANNONS

Men trots att problemet först uppstod i gruppspelet var lagkaptenen tillbaka i spel mot England i semifinalen där Sverige förlorade med 4-0.  

- Med facit i hand var det ju egentligen helt onödigt, för jag kunde inte göra laget rättvisa och inte mig själv heller. Men där och då kändes det jättebra. Det var ju det jag ville, det var mitt mål, säger hon till tidningen.  

När Peter Gerhardsson presenterade sin trupp inför kommande matcher mot Kina och Tyskland fanns Seger med, mittfältaren kommer att träna med laget men är ännu inte i matchform.  

- Jag var ner och fick se henne i träning och var väldigt glad över hur hon såg ut och deltog i träningen. Det var nummer ett och sedan att hon var tillbaka på fotbollsplanen. Sen är det alltid så att vi pratar med klubbarna, i mitt fall med Renée och lägger upp en plan. För oss är det VM som gäller och vad kan vi hjälpa till med när det gäller Caroline, sa förbundskaptenen till Fotbollskanalen efter tisdagens truppsläpp.  

ANNONS

Lagkaptenen har VM i sikte och ser sig själv kunna spela inom en snar framtid.  

- De (sjukgymnasterna) får hålla tillbaka mig lite, det har varit en lång skada och då måste man vara försiktig så man inte går från noll till hundra och får bakslag i stället. Jag vill göra det på rätt sätt och ta den tiden jag behöver, säger hon till SVT och fortsätter:  

- Det är ett mål som ligger väldigt långt fram, något som jag strävar efter men samtidigt måste jag upp till min nivå. Jag måste spela bra fotboll och komma tillbaka till att spela fullt, inte ha ont och njuta av fotbollen. Någonstans börja där och sedan får allt falla på plats på ett naturligt sätt.  

Publicerad 2023-02-08 kl 11:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto