POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (DAM)

Seger: "Vill jag ta en ny utmaning"?

Foto: SCANPIX

I augusti väntar OS i Rio de Janeiro - innan dess ska Caroline Seger hitta känslan för sin nästa klubbadress. I sommar går kontraktet ut med Paris Saint-Germain.
- Vill jag ta en ny utmaning? Eller vill jag hem till Rosengård? Vi får se, säger hon.

Med landslaget är framtiden utstakad. EM-kvalet borta mot Slovakien står för dörren och i augusti väntar OS i Rio de Janeiro. Det är på klubbnivå som landslagsstjärnan Caroline Seger letar efter en av de sista pusselbitarna i karriären.

- För min del handlar det bara om jag vill stanna utomlands eller om det blir hem till Sverige. Det är många pusselbitar som måste falla på plats i den känslan, säger 31-åringen i innandömet av ett vindpinat Malmö Stadion.

"Många pusselbitar"
Finns motivationen för att ta en ny utmaning utomlands? Det är den stora frågan. Kontraktet med den franska toppklubben Paris Saint-Germain löper ut den sista juni och om det blir Sverige är det givet att skånskan spelar för det regerande mästarlaget Rosengård.

- Ja, det finns inget annat i sådana fall.

Seger spelade för klubben 2011 när den gick under namnet LDB Malmö och nära vännen och tidigare landslagskamraten Therese Sjögran är numera sportchef i Rosengård.

Är andra länder aktuella eller är det Sverige eller Frankrike som gäller?
- Det finns ju möjligheter. Men det är sådana andra grejer som om man orkar flytta. Vi får se.

Nu väntar Slovakien i EM-kvalet på fredag. I juni ytterligare två EM-kvalmatcher (Polen och Moldavien) plus träningslandskamper och läger innan OS-turneringen väntar i Rio de Janeiro i augusti.

- Speciellt när man inte är 20 år längre är det kul att ha ett mästerskap framför sig. Det är roligt att vi tog oss dit och kul att det inte blir ett mästerskapslöst år, för det är inte roligt.

"Älskar att representera Sverige"

Utan ett mästerskap i år — hade det påverkat din landslagsframtid?
- Man har ju lärt sig under vägens gång att inte ta något för givet och att alla dagar i landslaget nu är så gott som räknade. Man vet att man inte är där man var för tio år sedan. Jag njuter och jag är tacksam över att jag får vara med. Jag älskar att representera Sverige och så länge vi lyckas och vi är bra, och jag själv känner att jag är bra vill jag vara med, säger innermittfältaren.

Försvarsspelet satt "klockrent" när OS-platsen säkrades i Rotterdam i mars, tycker Seger. Däremot måste landslaget slipa på offensiven. Anfallen har varit för korta och den sista passningen har inte suttit.

- Vi måste rida på vågen och fortsätta på det vi hade där. Men vi kan inte vara nöjda nu bara för att vi har tagit oss till OS, säger Seger.

FAKTA

Caroline Seger

Född: 19 mars 1985 i Helsingborg.

Position: Mittfält.

Klubbar: Gantofta (-1998), Rydebäck (1998-2000), Stattena (2001-2004), Linköpings FC (2004-2009), Philadephia Independence (2010), Western New York Flash (2011), LDB Malmö (2011), Tyresö (2012-2014), Paris Saint-Germain (2014-).

Landslagsdebut: 9 mars 2005 mot Tyskland (1-2).

Landskamper/mål: 149/23.

Meriter: VM-brons (2011), EM-brons (2013), Diamantbollen (2009), Årets mittfältare (2009, 2010, 2014), Årets allsvenska spelare (2009), Årets genombrott (2005), spelat två OS-turneringar (2008, 2012).

Aktuell: Innermittfältare i det svenska landslaget, som på fredag möter Slovakien borta i EM-kvalet.

Publicerad 2016-04-07 kl 15:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå